Bucuria- potiunea magica zilnica

Cu zâmbetul până la urechi te salut și mă bucur că-ți scriu din nou! Îți mulțumesc că citești aceste rânduri și că ești alături de mine în acest proces de evoluție!

Astăzi îți propun să vorbim despre bucurie și, mai ales, despre plăcerea de a trăi.

Ce este bucuria?

Pentru mine, ea este.. lumină, energie, iubire, voie bună, pace, binecuvântare, sclipire, candoare, puritate, este însăși esența universului.

În DEX găsesc următoarea definiție: bucuria este un sentiment viu de mulțumire a sufletului, exaltare sufletească intensă.

Da, bucuria este recunoștință și cu cât apreciezi mai mult ceea ce ai, cu atât mai mult te îmbogățești. A mulțumi zilnic pentru ceea ce ai dă dovadă de multă smerenie și măsură. Însă ce este măsura?..

Nu știu dacă ție ți s-a întâmplat vreodată să îți dorești și mai mult din ceea ce ai, deși nu te bucurasei de ce aveai!?

Mie da, de multe ori, și așa am învățat că nu am nevoie de foarte multe lucruri și că am deja totul pentru a fi fericită și a merge mai departe prin această viață. La ce-mi sunt de folos toate lucrurile pe care le strâng în jurul meu, dacă nu mă bucur de ele? La a umple un gol?! Cu siguranță..

Însă acel gol se umple cu iubire și sentimente pozitive față de tine și cei din jur și nu cu haine, pantofi, genți, cărți, diplome, parfumuri, vacanțe, mașini, case, etc.

Fericirea, bucuria, iubirea, împlinirea, pacea, extazul, armonia, nu au nimic de a face cu lucrurile materiale, după care tânjim atât de mult, ci au legătură cu interiorul, cu altarul în care slujim divinității. Până nu ajungem să ne întoarcem acasă, în interior, nu facem altceva decât să hoinărim aiurea prin univers. De cele mai multe ori este mai ușor să privim în afara noastră și să “locuim” acolo decât să acceptăm să privim lucrurile dintr-o altă perspectivă. Uneori ne încăpățânăm atât de tare să facem lucrurile în modul nostru, încât devenim atât de “duri”, inflexibili și astfel suntem predispuși la “spargere”, “rupere” – ceea ce ne va crea multă suferință. Asta se numește a te poziționa, sinonim cu rigiditatea și aroganța.

Cred cu tărie că avem 1 milion de motive zilnice pentru a fi fericiți și împliniți, însă alegem să
punem punctul pe lipsă și separare, decât pe abundență.

Hai, astăzi, împreună, să ne bucurăm de soare, de trafic, de cozi, de durerea exercițiilor de la sală, de plata facturilor, de agitația de la birou, de boacănele copiilor, de nori, de ploaie, de orice.. Schimbă unghiul din care privești lucrurile și este posibil să gășești/ vezi acel ceva care să te bucure chiar și într-o situație în care încă nu ai găsit motivul de a o face.

Iubesc atât de mult viața, încât nu mă văd, concep, fără ea.

Iar viața este creația lui Dumnezeu, pe care eu încă nu o apreciez și o cunosc la adevărata ei valoare. Asta pentru că încă mă mai poziționez și limitez totodată să văd această creație perfectă numită viață- ca pe ceva subiectiv. Iar subiectivitatea vine din posesiune, iar viața o primesc, nu o dețin. Sunt aici să mă deschid în fața ei, nu să rămân “credincioasă” limitărilor mele.

Hai să ne bucurăm și să râdem cu poftă în fiecare clipă a existenței noastre!

Hai să ne bucurăm de viață!

Avem de ce!

În încheiere, vreau să-ți reamintesc că bucuria vindecă, pentru că ea te face să te simți sănătos și întreg. Ea atrage iubire și este molipsitoare, astfel întotdeauna reușește să se multiplice. Pe veci.. bucuria unifică și este cadoul cel mai de preț pe care poți să-l dăruiești zilnic  tuturor necondiționat. Ca să ai, dă! A avea nu ține de a primi ci de a dărui!

Oferă și fi bucurie și astfel vei fi o stea (ceea ce ai fost creat să fii)!

 

Cu iubire și recunoștință,
Un copil al lui Dumnezeu!

Lasa un raspuns/comentariu