De ce sa te dezvolti personal si spiritual?

Dezvoltarea personală și spirituală este de când lumea, numai că astăzi avem mai multă libertate și acces la informație decât acum 30, 50, 100 de ani. Acum are acces toată lumea la acest proces, pe când în vremurile de mult apuse școlile de inițiere nu erau destinate publicului larg, ci doar membrilor din înalta societate.

Nici astăzi nu sunt accesibile toate şcolile, însă profesorul apare atunci când elevul este pregătit, de aceea acest fenomen de evoluție și transformare devine din ce în ce mai amplu, la nivel global.

Astăzi ai la îndemână toate ustensilele pentru a te cunoaște cu adevărat ca ființă socială și spirituală și ai un milion de motive să începi această călătorie!


O întrebare des întâlnită mai ales de când acest curent a luat o amploare foarte mare și la noi în țară.  Parcă dintr-o dată toată lumea vrea să se dezvolte, iar consilierii au apărut ca ciupercile după ploaie și nu știi la care să apelezi și pe cine să crezi. Ce cărți să citești și la ce cursuri să mergi.

Dar chiar așa.. ce este dezvoltarea personală și spirituală?

Din punctul meu de vedere, ea este o practică zilnică, plină de instrumente, prin care tu ajungi să te cunoști mai bine, ca apoi să începi să adaugi, îmbunătățești, schimbi unghiul din care privești viața și lumea înconjurătoare.

 • Evoluția personală se referă la noi ca ființă socială- relații, job, bani, creativitate, familie, carieră, talente- partea fizică a vieții,
 • iar cea spirituală la noi ca ființă divină- cea mai importantă componentă, după părerea mea, adică iubirea de sine, voință divină, căutarea adevărului, înălțarea spiritului, deschiderea minții.

De ce să ne dezvoltăm personal și spiritual?

Simplu! De aceea venim în această viață!

Venim să evoluăm, dragul meu cititor! Venim să devenim autentici, ajungând cât mai aproape de Creator!

Pentru mine și nu numai, această existență este o şcoală în care noi ne aducem aminte cine suntem– adică spirit întrupat în corp uman cu o imensă putere- și ne îmbunătățim percepția, credințele, relațiile, imaginea de sine astfel încât să fim conectați tot timpul la energia divină. În felul acesta, societatea în care trăim se va dezvolta o dată cu noi, va înflori, dacă noi ne dăm voie să înflorim; vom putea construi capodopere eterne; nu ne vom mai îmbolnăvi, pentru că ne vom aduce aminte că boala nu există cu adevărat ci este doar un mod al spiritului de a-ți spune ce adevăr din ADN-ul tău ai încălcat; vom evolua spiritual dăruind umanității toate darurile pe care ființa noastră le deține; vom putea educa copii într-un mod cât mai constructiv, având la bază iubirea și acceptarea necondiționată.

Evoluând noi, fiecare în parte, această plantă și toți cei dragi nouă ar înflori, pentru că doar tu poți fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.  

Ce reprezintă această practică, proces prin care “metalul se transformă în aur”?!

Alchimie, metamorfoză, înălțare, depășirea limitelor, călătoria eroului și se realizează cu ajutorul unor tehnici ca:

 • meditația;
 • schimbarea și conștientizarea percepțiilor limitative atât cele preluate din familie, societate, cât și cele formate de tine pe parcursul vieții;
 • vizualizare creativă;
 • afirmații pozitive;
 • îmbunătățirea stimei de sine;
 • acceptarea faptului că ne-am născut în familia potrivită drumului nostru- onorarea rădăcinilor noastre.
 • confesiunea
 • iubirea
 • vedere simbolică
 • vedere de ansamblu
 • lărgirea perspectivei
 • rugăciune/ mantre
 • lucru în echipă- grup- în relații ne vedem cel mai bine, pentru că ceilalți sunt oglinda noastră
 • yoga- yoga întoarcerea la origini
 • vacanță- vacanța o formă de terapie
 • azi nu vorbesc
 • recunoștințe
 • #100HappyDays
 • introspecție
 • rescrierea șcenariului
 • și multe multe altele.. lucrez cu o serie de exerciții care mă ajută atât pe mine, cât și pe clienții mei să înflorim pas cu pas!

Nu uita că nimic nu răsare peste noapte, nici roșia pe care o plantezi primăvara, nici floarea ce tocmai ai pus-o în ghiveci, nici copacul ce l-ai plantat în grădină. Fiecare sămânță pe care o sădești are nevoie de îngrijire aproape zilnică și de atenție îndelungată.

Tu cu ce ai fi mai diferit de o sămânță?

În fond ești tot un sâmbure.. ce crește zi de zi și ține de tine dacă se dezvoltă constructiv și în altitudine sau rămâne în același stadiu primitiv.

Viața înseamnă creștere, pentru mine, evoluție, înflorire, ascensiune – însă ține de tine să te folosești de puterea vieții sau să nu, devenind cât mai mic și ofilit interior- exterior.

Consilierea funcționează doar atunci când participi activ și înțelegi că este un proces amplu de practică zilnică.

Eu personal mă mulez în funcție și de nevoia clientului, însă recomand ca întâlnirile să se petreacă doar atunci când ai nevoie de răspunsuri și susținere la ceea ce ai lucrat anterior. Aceste întâlniri pot fi săptămânale sau de câte ori ai nevoie- 2 ori pe lună, 10 ori pe an- eu rezonez cu mentoratul, cu asumarea cărării și ajutorul oferit atunci când ești pe ea, când nu mai ști încotro să iei. Fiecare are stilul său de aprofundare, de aceea nu există o ședință standard în afara celei de început.

Din experiență,( lucrez cu mine de 8 ani și cu alții de 2 ani) îți pot spune că este cu adevărat binecuvântător să poți evolua cu fiecare clipă, să îți poți îmbunătăți mereu felul în care privești lucrurile, să te descoperi în toate activitățile pe care le faci cu plăcere, să îți poți îmbunătăți relațiile cu ceilalți și mai ales cu familia, să te poți bucura cu adevărat de această existență, să fii efectiv creatorul vieții tale!

Îmi doresc ca aceste informații să te ajute și să înțelegi acest fenomen vechi de când lumea- dezvoltarea personală și spirituală: “Omule, cunoaște-te pe tine însuți și vei cunoaște Universul și Zeii”(Socrate).

Cu pasiune,
A ta,
Oli!

 

Sursă foto: Aici

Lasa un raspuns/comentariu