Magia din zilele noastre

Ne naștem cu o putere nemărginită, pe care nu știm să o direcționăm constructiv și astfel termenul de magie ia naștere.

A fi creatori ai vieții noastre și nu magicieni, depinde doar de conștientizarea faptului că noi animăm exteriorul cu putere, punându-i o etichetă ca: “sunt mai fericită dacă am X telefon/ mașină/ partener/geantă/ parfum/ casă”, “o să-mi meargă bine, nu mi-a traversat calea nici o pisică neagră”, “dacă dorm X ore mă voi trezi mai odihnit”, “ciocolata îngrașă”, “cafeaua mă ține treaz”( în Armenia cafeaua se bea înainte de culcare), “țigara mă liniștește”, “tărâțele mă scot la toaletă”, “alcoolul mă face să uit/ să nu simt durerea”, “apa carbogazoasă mă umflă”, “magneziul m-a făcut să învăț”, “nu voi mai putea iubi niciodată din cauza lui”, “acel accident mi-a furat plăcerea de a conduce”, “am fost vrăjit de frumusețea ei și am făcut o mulțime de lucruri pe care nu mi le doream, cu siguranță mi s-au făcut farmece “, “vestea proastă mi-a stricat toată ziua”, “am aprins o lumânare și imediat clienții au început să apară”, etc.

Dar oare ce au de a face toate aceste percepții cu magia?!

Se pare că unii au noroc, alții ghinion, unii au un talisman norocos, alții demoni interiori.. Însă toți numesc asta într-un fel particular, fiecare pune o etichetă puterii pe care nu știu cum să o folosească!

Te invit să citești mai departe o nouă viziune despre vraja din zilele noastre!


Am fost crescuți din totdeauna, eu cel puțin, cu ideea că magia nu există și că este doar o poveste. Mai târziu am aflat că de fapt ar exista și că se referă la fenomenele negative ce au legătură cu vrăjile făcute de femei sau bărbați partenerului în cauză: “i s-a făcut o vrajă, de aceea nu poate să o lase”. Dacă stau acum să mă gândesc acest fapt este mai des atribuit femeilor decât bărbaților. Oare din cauza “istoriei” sau a principiului energetic? Interesant aspect..

Dar cine este magicianul sau vrăjitorul, indiferent de sex?

Din punctul meu de vedere el este un personaj, un arhetip, care se regăsește și în zilele noastre. Și nu mă refer la acel magician care a devenit deja o ocupație de entertainment.

Dar hai să o luăm cu începutul.. Ce este Magia?

MAGÍA s. f. 1. complex de practici prin care se consideră posibilă acționarea asupra realității înconjurătoare cu ajutorul forțelor supranaturale; 2. Influență puternică, incontestabilă pe care o exercită arta sau natura asupra omului. 3.  Totalitatea procedeelor, formulelor, riturilor etc. prin care se invocă forțe supranaturale spre a produce miracole. 4. Putere irezistibilă de atracție, de fascinare; farmec, încântare.  Conform: https://dexonline.ro/definitie/magie

Deci.. magia este o putere dată(pe care o deține) exteriorului( exteriorul).

Dar ce este exteriorul, dacă nu proiecția interiorului, acel univers propriu care se transpune în realitatea fizică?! Astfel, exteriorul este imaginea în oglindă a interiorului, o hologramă și o iluzie, dacă omul își pierde identitatea (identificându-se cu lumea fizică și nu cu cea spirituală( natura sa)).

Deci.. magia este o putere interioară, dar pe care am cedat-o exteriorului: “dacă-mi pierd pozele, nu o să mai am amintiri”, “dacă rămân fără semnal la telefon o să fie aiurea” , “oh.. nu am găsit acea carte, doar ea mă putea ajuta să înțeleg”, “mi s-a pătat haina la care țineam cel mai mult”, “am luat câteva kilograme în plus și nu mai sunt eu”, “pâinea îngrașă’, “dacă mănânci seara se depune”, etc.

În concluzie, magia este un dezechilibru și actul prin care tu nu-ți asumi propria putere, responsabilitate a faptului că tu singur îți influențezi exteriorul.

Termenii de magie neagră și albă se referă strict la calitatea, vibrația gândurilor tale: fie negative, fie pozitive și modul în care direcționezi această energie în exterior.

Magia există și va exista întotdeauna, pentru că expediția eroului, aflat în căutarea pietrei filozofale, începe cu această uitare a faptului că noi suntem ființe spirituale, iar puterea noastră pleacă din interior spre exterior și nu invers. Noi începem această viață câutând să ne aducem puterea acasă.

Cedăm putere exteriorului neasumându-ne responsabilitatea asupra faptelor, cuvintelor și gândurilor noastre!

Prin natura noastră, noi dăm viață pe pământ. Creăm atât vise cât și coșmaruri, atât capodopere eterne, cât și opere efemere, însă este necesar să nu ne pierdem identitatea în creațiile noastre. Întotdeauna este necesar să avem puterea în interiorul nostru- adică să fim 100% în prezent și neatașați de ce am creat.  

Gândește-te puțin.. să luăm un exemplu: “pâinea îngrașă”– o concepție mai nouă, pentru că nu dintotdeauna a existat acest crez la noi în popor și nu există nici la ora actuală în toate popoarele.

Spunând și crezând că pâinea îngrașă atribuim pâinii o putere, aceea de a te îngrășa- deci- magia există!

Nu te-ai gândit că, verbalizând “pâinea mă îngrașă”, tocmai ai rostit o afirmație cu o mare putere?

Cum făceau marii vrăjitori o magie? Spunând o anumită mantră, rugăciune- adică un șir de afirmații, învârtind o baghetă în sus- ceea ce simbolizează evoluția necesară materiei.

Bagheta este doar un simbol, mantra, afirmațiile au adevărata putere! Credința este cea care mută munții din loc!

Cuvântul Abracadabra provine din limba ebraică și înseamnă: “Creez în timp ce vorbesc”. sursă: Aici

Însă nu pe toată lumea pâinea o îngrașă- pentru că acei oameni nu au această percepție despre pâine, adică nu au cedat putere pâinii în cauză.

Dar stai așa.. că nici la noi toată pâinea nu îngrașă. A da! și am uitat.. există metabolisme diferite. Mda.. sigur.. poate ai face mai bine să descoperi ce percepții are omul pe care pâinea nu-l îngrașă și să nu te mai scuzi prin invocarea unui metabolism diferit. Poate, pentru el, pâinea este pâine și nu are nici o putere/ etichetă în plus.

  • Deci.. tu ce etichete pui?
  • Ce afirmații rostești în fiecare clipă?
  • În ce direcție se duce puterea ta? Lucrează în folosul tău sau te împiedică să te bucuri de existența ta?

Percepțiile și credințele tale sunt oglinda puterii personale!

În ce crezi – acolo îți este puterea.

  • Este în exterior sau pleacă din interior spre lumea fizică?
  • Ești un magician sau un creator?

Te invit să pornești în această introspecție și să afli unde îți este puterea, ca apoi să o aduci acasă!

Cu toată deschiderea mea,
A ta,
Oli- un creator în devenire, pentru că în fiecare zi mă lepăd de haina magicianului!

Sursă foto: Aici

One comment on “Magia din zilele noastre

Lasa un raspuns/comentariu