Ex 1: Deslipeste Etichetele- “Fii Creatorul Vietii Tale”

Dacă nu te-ai gândit niciodată până acum, în momentul în care am primit viața ni s-a oferit și o putere nemărginită pe care o irosim în a eticheta ceea ce trăim, punându-ne greutăți energetice în “spate”. În felul acesta suntem captivi în timp( trecut sau viitor) și nu mai trăim prezentul, implicit eternitatea.

Forța vitală, energia, puterea ta stă la baza oricărei interacțiuni din această existență și este combustibilul care te menține viu. Cu cât îți păstrezi această energie, forță, putere în interiorul ființei tale, cu atât viața ta va fi mai frumoasă, creativă, sănătoasă și plină de semnificație.

Însă de cele mai multe ori noi ne risipim acest dar prin minciună, critică, ne-iubire de sine și implicit pe cei din jur, atașamente, orgoliu, ranchiună, ură, nerespectarea și neglijarea familiei, conflicte și neînțelegeri cu oamenii din jurul nostru, uitarea și abandonarea sacrului, griji permanente, nemulțumire, profanare, etc.

De aceea Exercițiile din seria “Fii Creatorul Vieții Tale” își propun să te ajute să-ți aduci puterea în interiorul tău, adică acasă!


Îți spuneam într-un articol precedent că am cedat puterea noastră exteriorului și astfel suntem prinși(imaginar) într-o roată fără de scăpare. Acest vârtej al acțiunilor în pereche te soarbe de energie și tu nu-ți mai poți crea viața, doar trăiești într-o iluzie.

Îți recomand să citești și acest articol pentru a înțelege mai bine despre ce-ți vorbesc, ai nevoie de această completare pentru a-ți face o imagine de ansamblu mai detaliată: “Magia din zilele noastre“.

Puterea cu care te-ai născut, numită: viață, existență, energie, vibrație- este menită să curgă din interior spre exterior, adică dinspre tine spre o anumită situație, obiect, eveniment, persoană. Adică doar tu îi poți da putere unui lucru din exterior asupra ta. Constructiv este să nu cedezi nimănui puterea ta, pentru că astfel nu vei mai trăi 100% în prezent, fiind mereu prins într-un trecut sau viitor.

Pentru a-ți aduce puterea acasă, este necesar să dezlipești etichetele puse de a lungul timpului oricărui lucru/ eveniment/ amintire și oricărei persoane pe care ai întâlnit-o în viața ta.

De aceea eu te invit la un prim exercițiu din seria practicii “Fii Creatorul Vieții Tale”:

 

Deslipește Etichetele: 

Caută adânc în cufărul ființei tale toate acele momente, amintiri, persoane, obiecte, cărora le-ai atribuit o însușire/ etichetă, având un efect perturbator/ limitativ asupra ta. Scoate-le la suprafață și schimbă unghiul din care privești lucrurile, punându-i o etichetă pozitivă sau rescriind scenariu, după caz.

Dar ție ce etichete ți-ai imprimat?

  • De luat aminte: dacă o situație din trecut te urmărește și astăzi, nu poți accepta o anumită persoană, te reîntorci de fiecare dată la critica colegei de la muncă sau la greșeala pe care ai făcut-o, îți plângi de milă că un lucru nu merge bine în viața ta – energia, puterea și viața ta se scurge prin acest vârtej de energie joasă.

De exemplu:

  • (eticheta)”tot ce mănânc mă îngrașă sau nu”– a schimba eticheta pe pozitiv înseamnă orice mănânc îmi face bine, mă hrănește, … etc sau nici o etichetă: mâncarea este mâncare, adică cartoful din farfurie este un cartof, nimic mai mult.
  • (eticheta)”proiecte pe ultima sută de metri“- proiecte realizate din timp sau la timpul potrivit
  • “tata m-a respins pentru că.. (eticheta tata mă respinge)“- tata a avut momentele sale când se respingea pe sine și în felul acesta o proiecta și în exterior, către mine. Tata se respingea pe sine de fapt, nu avea nimic cu mine.
  • “mama mă critica pentru că.. sau mamei nu-i convenea nimic din ce făceam/ fac (eticheta mama critică)”- mama se critică pe sine, așa știe ea să se exprime uneori, este felul ei de a spune că vrea să fie bună în tot ce face, eu oare nu-mi doresc același lucru?
  • “(eticheta)în trecut am fost respinsă pentru cum arătam”- accept că fiecare are o părere personală și nu este necesar să coincidă cu a mea. Sunt momente când și eu resping persoane. Iar dacă doresc să merg și mai adânc în exercițiu- “eu mă respingeam în cel moment al vieții- era ceva ce nu-mi plăcea, acceptam la mine?

NU uita că exteriorul este proiecția interiorului, deci totul pleacă de la noi și se întoarce la noi, altfel spus, ceilalți sunt oglinda noastră!

Acum te invit pe tine să continui acest exercițiu, prin care îți recapeți independența și puterea asupra propriei vieți!

Hai să practici!

Sursă foto: Aici

 

Lasa un raspuns/comentariu