Sfaturi pentru Misticul Contemporan

Studiez de ceva timp opera lui Caroline Myss, “Anatomia Spiritului”, pe care ți-o și recomand cu drag dacă dorești să-ți descoperi puterea spirituală, și iată că am ajuns la final.

Țin să-ți precizez că am dorit să extrag toată seva acestei cărți, recitind fiecare capitol de cel puțin 4 ori- atât de mult m-a fascinat această carte!

Pe scurt: “Anatomia Spiritului” este una dintre cele mai clare prezentări ale medicinei energetice, alternative, având la bază cei șapte centri energetici ai corpului, dar și concepte despre iudaism, creștinism, hinduism și budism, născută după 15 ani de cercetări asidue.

Anatomia Spiritului îți prezintă adevărurile spirituale după care sufletul își ghidează  traiectoria, acele adevăruri spirituale pe care le porți cu tine dinainte de a te naște și care reprezintă baremurile constructive de funcționare în această viață. Când nu respecți, accepți și integrezi în viața ta un adevăr al divinității din tine, atunci ți se arată printr-o disfuncție fizică. Corpul fizic este un simbol al corpului emoțional, mental și spiritual și ultima fază a unui dezechilibru interior.

După cum știi, organizez un concurs online numit Cartea Lunii,  prin intermediul căruia îți recomand și ofer cadou o carte care pe mine m-a ajutat să-mi conturez viziunea despre lume și mai ales despre mine, dezvoltându-mă personal și spiritual. Mi-aș fi dorit să-ți ofer și această carte, tare dragă mie, însă momentan nu se mai publică la noi în țară, eu am cumpărat-o pe a mea de la un anticariat, ultima bucată, la preț dublu.

Este super răsfoită, subliniată, marcată, iar acum arată ca un exemplar vechi de când lumea.

Îți spuneam că am terminat cartea, dar nu este așa, pentru că este atât de complexă încât de data această voi începe o nouă călătorie alături de ea. Mi-a furnizat atât de multe cunoștințe și conștientizări, încât voi crea un program pentru a lucra cu mine și clienții mei această axă a înălțării spiritului, pornind din chakra 1 până în chakra 7.

Iar până când iți voi prezenta această axă, hartă a înălțării sufletului, vreau să-ți împărtășesc sfaturile autoarei din final:

“Sfaturi pentru misticul contemporan

 1. Gândește într-un limbaj al întregului UNU
 2. Privește prin lentilele vederii simbolice
 3. Amintește-ți că toate obstacolele fizice și emoționale sunt iluzii
 4. Caută întotdeauna înțelesul energetic al situațiilor și urmează-l.
 5. Evaluează-ți zilnic alegerile și consecințele acestor alegeri pentru sistemul tău energetic. Aceasta te va ajuta să simți atunci când pierzi energia din cauza fricii sau a gândirii negative.
 6. Păstrează vii în minte cele șapte adevăruri sacre ale corpului și spiritului:
  1. Toate sunt Una
  2. Cinstiți-vă unul pe altul
  3. Cinstește-te pe tine însuți
  4. Iubirea este Puterea Divină
  5. Predă-ți voința personală în favoarea Voinței Divine
  6. Caută numai Adevărul
  7. Trăiește în momentul prezent
   Simple și puternice aceste adevăruri te ajută să îți concentrezi mintea, corpul și spiritul înapoi în punctul de contact cu conștiința Divină. Atâta vreme cât folosești aceste adevăruri ca pe puncte de referință, poți evalua orice pierdere de putere și îți poți retrage spiritul, recunoscând conștient care este adevărul pe care nu îl onorezi.”

(pag 348-349, din “Anatomia Spiritului” de Caroline Myss)

Te invit să citești și aceste articole, în care am prezentat adevărurile de mai sus pe larg:

Închei cu acestă precizare plină de înțelepciune și adevăr a lui Caroline:

“Diamantul universal cuprins între cele patru religii principale este acela că Divinul este închis în interiorul sistemului nostru biologic, în șapte etape ale puterii care ne conduc către o rafinare și o transcendență a puterii noastre personale.”

Sursă foto

Lasa un raspuns/comentariu