Cele 10 Ritualuri ale Vietii Radiante

Orice dezvoltare, creștere spirituală și personală implică în primul rând dorință, voință și un țel etern, mai presus de cele cotidiene, dar și un anumit comportament consolidat cu fiecare acțiune în parte. De aceea ritualul, obiceiul, este de fapt o practică pusă în scopul țelului tău. Este muncă zilnică, care se transformă în obicei și ritualul în ceea ce susține. Altfel spus urmezi o practică ca să devii practica! Oferi iubire și pace ca să te trezești în iubire și pace.

Din punctul meu de vedere acest timp care ne este oferit zi de zi trebuie folosit și transformat într-un ritual de creștere, de trezire din somnul uitării la lumină și radianță.

O să-ți spun ceva mai târziu care sunt acele ritualuri pe care le practic pentru trezirea mea, însă până atunci ți le ofer pe cele ale lui Yogi Raman, învățătorul lui Julian din “Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul” de Robin Sharma.

Am vrut să ți le ofer ție ca să le primesc și eu, pentru că primim doar ceea ce oferim, așa că hai să le descoperim și integrăm împreună:

1.Ritualul Solitudinii –  reprezintă o perioadă de pace, un răgaz pentru suflet, pe care ți-l aloci în fiecare zi regulat și de preferat la aceeași oră, între 15 și 50 minute. În acest timp explorezi puterea vindecătoare a tăcerii, stând singur, scufundat în minunatul așternut al liniștii.

Ce-ți oferă tăcerea meditativă și solitudinea?

În primul rând, te conectează cu sursa ta creativă și eliberează inteligența nelimitată a universului.În al doilea rând, mintea celor mai mulți oameni este agitată, dar în acest timp de tăcere reflexivă, aceasta se va liniști ca un platou de sticlă.

Alege un loc frumos, liniștit, care să-ți permită ca acest ritual să-și exercite influența asupra ta și să te liniștești, să te încarci cu energie pozitivă și să-ți continui ziua plin/ă de recunoștință, bucurie și creativitate.

2.Ritualul Trupului – se bazează pe principiul care spune că așa cum îți îngrijești corpul, ai grijă și de minte; așa cum îți hrănești trupul, la fel îți pregătești și mintea; așa cum îți antrenezi și trupul. Ai grijă de corpul tău și pune-ți sângele în mișcare prin exerciții fizice.

Investește 5 ore pe săptămână într-o formă de activitate fizică ca: yoga, jogging, mersul prin natură, ascensiune montană pentru a elimina oboseala și a readuce corpul la starea sa naturală de vibrație.

Nu uita și de respirație, pentru că “A respira corect înseamnă a trăi corect”.

Respirația constructivă este cea profundă și abdominală, când inspirul umflă abdomenul, iar respirul îl dezumflă.

3.Ritualul Hranei Vii – hrana creată prin interacțiune cu soarele, aerul, solul și apa. Umple-ți farfuria cu legume, fructe și cereale. Dacă îți place carnea, poți continua să mănânci, dar cu moderație.

Menținerea unui echilibru dintre hrana moartă și vie este cheia succesului!

4.Ritualul Cunoașterii Abundente – se concentrează pe ideea de a învăța întreaga viață și de a-ți îmbogăți cunoștințele pentru binele tău și al celor din jur. Acest ritual nu se referă doar la cunoașterea teoretică ci și la cea practică,care este cea mai folositoare. Degeaba ști la nivel de teorie dacă nu acționezi zilnic, perseverent pentru a aplica cunoașterea și a-ți realiza visele.

Un ritual secundar desprins din acesta este cititul regulat. Alocă 30 minute zilnic pentru a citi hrană pentru spirit- de aceea este foarte important și ce citești. Materialul trebuie să-ți optimizeze ființa și calitatea vieții. Unele cărți merită gustate, altele mestecate și unele trebuie înghițite întregi.

5.Ritualul Reflecției Personale –  puterea contemplării interioare. Acest ritual îți dă prilejul de a medita asupra unei mantre, acțiunilor și gândurilor de peste zi, de a emite recunoștințe și a gândi într-o anumită direcție.

Formează-ți obiceiul regulat al introspecției personale și conștientizează ce activități, gânduri, percepții, credințe îți sunt benefice și care nu. Este mai mult ca evident că pentru a trăi armonios este necesar să-ți investești energia doar în cele benefice, dar fără introspecție această concluzie firească nu ar fi fost posibilă.

6.Ritualul Trezirii Devreme presupune să te ridici din pat o dată cu apariția soarelui și să-ți începi ziua plin/ă de energie. Cei mai mulți oameni dorm mai mult decât au nevoie și în plus calitatea somnului este cea mai importantă, nu cantitatea.

Ideea este să-i oferi corpului odihnă, astfel încât procesele sale naturale să-ți poată repara și reface dimensiunea fizică și mentală.

Important este și cum îți petreci timpul înainte de a adormi – nu mese târzii, știri negative sau factori perturbatori, ci liniște, un ceai, o baie fierbinte, eventual o meditație sau o muzică relaxantă, sau pur și simplu 15 minute de tăcere reflexivă.

Iar când răsare soarele, întâmpină ziua cu cele mai bune intenții și cu o porție zdravănă de râs, pentru că râsul este medicamentul sufletului. Chiar dacă nu simți nevoia, uită-te în oglindă și râzi câteva minute.

“Nu râdem pentru că suntem fericiți, ci suntem fericiți pentru că râdem.” William Blake

7.Ritualul Muzicii- ascultă muzică de calitate și încarcă-te cu energia sa. Eventual poți și dans. Smțind ritmul vei vibra cu notele muzicale și te vei încărca de .

8.Ritualul Cuvântului Vorbit – reprezintă verbalizarea cu voce tare sau nu neapărat a unor mantre, adică expresii create pentru a elibera mintea sau a o sugestiona într-un mod constructiv.

Fie că te afli în autobuz, parc, bibliotecă, volanul mașinii, etc, afirmă constant ce este bun în lume prin intermediul mantrelor.

Cuvintele influențează mintea într-un mod foarte profund. Indiferent dacă sunt vorbite sau scrise, ele sunt influențe puternice. Ceea ce observi și afirmi în celălalt, observi și afirmi în tine și viceversa.

Practica zilnică presupune să conștientizezi ce verbalizezi și să scoți la lumină doar ceea ce este mai frumos în lume, în celălalt și în tine. Imaginea de sine reprezintă și ceea ce-ți spui despre tine și ceilalți, exterior și după cum bine observi aceasta poate fi influențată de felul în care percepi viața.

9.Ritualul Caracterului Congruent acest ritual îți cere zilnic să acționezi gradat pentru a-ți construi caracterul.

“Semeni un gând, culegi o acțiune. Semeni o acțiune, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un destin.” Yogi Raman

Pentru a-ți consolida caracterul, calitățile atemporale sunt esențiale: studiul, compasiunea, smerenia, răbdarea, onestitatea, curajul. Când toate acțiunile tale vor fi congruente și aliniate cu aceste virtuți, viața ta va fi învăluită în armonie, pace și Adevăr- totul transformându-se radical.

10.Ritualul Simplității presupune să duci o viață simplă, dar care să vizeze slujba în numele Adevărului și al Progresului, Evoluției Personale și Spirituale.

“Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul”- Robin Sharma

Nu mai rata nici o secundă din această existență și începe procesul tău de trezire. Scoală-te și trăiește viața ce ți-a fost oferită de Creator. Trăiește armonios, plin de gânduri, cuvinte și acțiuni constructive scăldate în iubire, pace și bucurie. Fiecare experiență și persoană din viața ta este un prilej de creștere. Eșecul este cel mai bun prieten al tău, pentru că te învață să perseverezi, să încerci și să te autodepășești.  

Fără practică totul rămâne la un stadiu pur teoretic și în mental!

Adevărata creație este a experimenta, a trăi viața în cel mai Iluminat mod – de aceea am fost creați-  să fim Iubire!

Te îmbrățișez,
A ta,
Oli!

Lasa un raspuns/comentariu