In asteptarea Craciunului..

Astăzi m-am gândit să vorbim despre pregătirea Crăciunului.Asta pentru că această sărbătoare magică se petrece în sufletul fiecăruia – acolo unde s-a născut și se naște în fiecare an Lumina și Iubirea lui Dumnezeu.

A ne decora sufletul cu cele mai frumoase gânduri și intenții pentru a omagia acest adevăr și a-l primi în sânul familiei pe Fiul lui Dumnezeu este ca și când am decora camera primului nou născut așteptat cu nerăbdare – adică esențial și vital!

Așa că hai ca de acum înainte să-l primim pe Iisus într-o “încăpere” luminoasă, colorată, caldă și mai presus de toate în care să domnească Iubirea, Pacea și Bucuria și nu într-o “iesle” sărăcăcioasă. În casa fiecăruia să răsune generozitatea și gândurile de recunoștință!

Este primul an, de când eram copil, în care bucuria din sufletul meu țin să o împărtășesc cu toți cei din jur și să ofer mai mult decât pot primi. Și de aceea vreau să îmi ofer în fiecare zi un moment magic și să mă conectez tot mai mult la frumusețea Sărbătorilor prin diverse activități.

Pentru prima dată în viața mea doresc să fac fursecuri în diverse forme, să dăruiesc cât mai multe cadouri și nu doar atenții materiale, ci mai ales din acelea pline cu înțelegere, compasiune și iubire. Toți oamenii au nevoie exclusiv de iubire! Iar din iubire se naște acceptarea necondiționată, compasiunea, bucuria, recunoștința și ajutorul nelimitat. Așa că dăruiește cât de mult poți orice, chiar și o simplă portocală celor ce vor veni să te colinde, anunțând nașterea Domnului.

Este magie pură ce se întâmplă atunci când oamenii sunt uniți prin iubire, bucurie și armonie! Este timpul, dragilor, să ne deschidem sufletul și să scoatem la lumină tot ce am ascuns, pentru ca aceasta să ne dezlege de iluziile înfricoșătoare.

Iată activitățile pe care mi-am propus să le fac în această perioadă, astfel încât magia Crăciunului să-mi invadeze sufletul. Dacă te atrage ceva, ești binevenit să treci la acțiune!

  1. Ascultă muzică care să-ți dea o stare de bine și mai ales de pace! – 
  2. Citește povești de Crăciun – eu mi-am făcut o listă cu câteva cărți pe care doresc să le citesc în această perioadă, cum ar fi:
  3. Fii spiridușul lui Moș Crăciun și ajută-i pe ceilalți să facă surprize celor dragi!
  4. Decorează-ți cu iubire și bucurie casa – primește lumina și culoarea în sânul casei tale
  5. Fă ceva unic – ceva ce nu ai mai făcut vreodată . Eu voi face fursecuri și sarmale. Da! Este prima dată când fac așa ceva, dar merită, pentru că vreau să dăruiesc iubirea și bucuria ce o port în suflet!
  6. Petrece cât mai mult timp cu cei dragi
  7. Împachetează cadourile din timp și scrie felicitări – toți apreciem micile detalii care fac diferența. Pune suflet și alege un cadou pe gustul celui/ celei în cauză și nu oferi doar din complezență- se va simți!  
  8. Zâmbește, zâmbește și iar zâmbește!
  9. Fă recunoștințe zilnic– sigur ai pentru ce să-i mulțumești lui Dumnezeu!
  10. Bucură-te de natură chiar și în această perioadă, mai ales că târgurile de Crăciun, în mare parte, sunt organizate în aer liber.

Acestea fiind spuse, îți doresc zile minunate și încărcate cu veselie, gingășie, generozitate și iubire!

Te strâng tare tare în brațe, om frumos!

P.S: urmărește Pagina de Facebook pentru a descoperi zi de zi o definiție celebră despre Crăciun.

Lasa un raspuns/comentariu