Black Panther- Curajul de a urma Viziunea

RO: Când un film mișcă ceva în interiorul meu, înseamnă că face parte dintre cele bune, iar Black Panther – Pantera Neagră este genial. Ce mi-a plăcut cel mai mult la el au fost punerea în scenă, coloana sonoră și costumele. Toate acestea m-au purtat în mijlocul acțiunii și am gustat un pic dintr-o altă cultură în timp ce povestea se derula.

Chiar dacă este o producție tipic hollywoodiana, de data aceasta am simțit mai multă implicare și pasiune, rezultând un film ce nu va trece neobservat.

Deși este un film din seria Marvel Comics, din punctul meu de vedere se deosebește de celelalte prin influența culturală: dialogurile și mai ales costumele sunt cât mai aproape de estetica africană.

Povestea este pentru toată lumea, fiecare culegând din acest film acele idei cu care rezonează.

După cum știi, pe mine filmele mă inspiră și astăzi îți propun să vorbim despre recunoașterea greșelilor și transcenderea acestora.

Filmul pune în lumina reflectoarelor o poveste de viață despre alegeri și asumarea deciziilor, dar și despre emoțiile care ne guvernează viața.

Teoretic suntem liberi, practic ne înlănțuim cu propriile noastre sentimente de ură, judecată, vinovăție, rușine, apatie și mândrie. De fiecare dată când un astfel de sentiment ne guvernează viața, ne pierdem identitatea și puterea de a ne construi viața pe baza Adevărului. Practic, în acele momente ne decuplăm de la Sursa divină și avem impresia că de unii singuri suntem mai buni, mai puternici și că nu avem nevoie de nici un Dumnezeu ca să ne trăim existența.

Aceste sentimente încărcate cu o vibrație joasă îți vor da, aparent, mai multă energie, dar îți vei pierde sufletul în umbre iluzorii. Îți vei pierde pacea minții, care este cea mai importantă pentru o viață plină de însemnătate. Frica te va bloca în trecut, iar mânia te va transforma în cel mai crunt dușman al tău.

Curajul de a accepta viața și a vedea dincolo de norii gri  te va propulsa către cel mai minunat răsărit – cel al propriului suflet în lumină, bucurie și iubire.

Putem să răspundem oamenilor cu aceeași monedă, devenind ca ei, sau putem alege să transcendem rana și să vedem în ea o punte de legătură cu celălalt.

Pantera Neagră este despre acea latură neîmblânzită a fiecăruia dintre noi, care urmează Adevărul și înțelege că putem folosi puterea doar pentru a renaște și a învăța din greșeli, devenind o lumină pentru umanitate și nicidecum un suflet torturat de ură și concentrat pe violență!

CONCLUZIE:

Deci, greșelile sau experiențele neînțelese încă sunt oportunități de creștere și nicidecum stigmate! Polaritatea existenței este o alegere ce stă în mâinile noastre, iar manifestarea uneia este dorința noastră de a ne încrede sau nu în perfecțiunea Universului/ Divinității.

Fie că ne exprimăm lumina, sau ne credem o umbră uitată și suprimată de Dumnezeu, este doar o alegere personală! Divinitatea ne Iubește necondiționat și așteaptă să ne descoperim strălucirea, oferindu-o celor din jur!

Tu ce alegi? Pacea sau Războiul?

Fii Lumină, întunericul oricum nu Există!

Gloria in Excelsis Deo!

Photo 1, 2, 3, 4, 5.

Lasa un raspuns/comentariu