“Spiritualitate pentru toti”- Scopul Vietii

RO: De ceva vreme, am în minte un mic proiect și astăzi cred că a venit momentul să-l aștern aici, din dorința de a împărtăși cu tine conștientizările pe care le-am avut cu ajutorul lui Dumnezeu, despre spiritualitate. De aceea, laitmotivul scrierilor are la bază mesajul că Spiritualitatea este pentru toți!

Nu am făcut facultăți pentru ceea ce-ți voi scrie, nu am 50 de ani – deci nici experiență de viață foarte mare pentru unii, nu am apărut la televizor sau prin presă, însă mi-am dorit din tot sufletul să fiu un om mai bun, să evoluez cu adevărat în această viață și să ofer umanității un punct de vedere mai optimist. Această dorință o am de mic copil și observând oamenii din jur am spus cu hotărâre că doresc să rămân același suflet pur, de copil, până la adânci bătrâneți.

Am știu dintotdeauna și cu toții o știm, că viața este mai mult decât un job, o carieră sau acumulările mentale sau materiale.

De atunci, mi-am făcut o promisiune că-l voi întâlni pe Dumnezeu și astăzi îți scriu, cu lacrimi în ochi și cu zâmbetul pe buze, că la 27 de ani am descoperit o mică rază de iubire din necuprinsul Dumnezeu și sunt mai fericită ca niciodată.

Și să nu crezi că a fost o călătorie prea ușoară.. pentru că nu am avut niciodată o stimă de sine ridicată, ba din contră încercam să-i mulțumesc pe toți și să fac aproape orice ca să fiu acceptată, populară. A, și să nu uităm că aveam un comportament obsesiv-compulsiv și sufeream de corectitudine.

Nu am suferit boli majore și mă bucur că nu am ajuns în acel punct, ca să văd că alegerile pe care le iau din frică, nu sunt constructive.

Greutatea a fost singurul indicator pertinent care mi-a arătat de fiecare dată că mintea îmi este invadată de gânduri negative, limitative și lipsite de sens; de o stimă de sine scăzută și de o viziune a lumii eronată.

Așa a început călătoria mea spre Adevăr.. cu o dorință imensă să ajung la autenticitate și să descopăr prezența lui Dumnezeu.

Dar imediat am realizat că nu știu de unde să încep.

Și am ales cea mai veche pasiune – astrologia. În fond, este un alt instrument cu care oamenii doresc să afle mai multe detalii despre ei. A urmat metafizica și în tot tumultul mi-a ajuns în mâini un Curs de Miracole și cărțile lui David Hawkins. O perioadă toate erau neclare, dar într-o zi am dat peste ceva.. un sâmbure de adevăr care m-a făcut să cred în el instant și să urmez doar acea cale. Nu o puteam denumi, îmi era foarte greu să o explic, dar eram sigură că urmez o cale benefică. De aceea am renunțat la astrologie, numerologie și metafizică în detrimentul său. Ceea ce descoperisem era dincolo de ele, pentru că adevărul nu se găsește în exterior, ci doar în interior.

Acest ceva se numește spiritualitate (Curs de Miracole, cărțile lui David Hawkins, Sfântul Francisc de Assisi, Fratele Laurențiu) și are la bază adevărurile marilor avataruri și sfinți. Fiecare pe limba sa, dar în fond o singură esență- simpla ta existență este scopul divin. Iluminarea este motivul pentru care ai venit pe pământ. Miza este doar conștientizarea identității tale. Calea este viața sau viețile prin care ajungi la ea și fiecare alegere pe care o iei în fiecare clipă a existenței tale. În tot acest drum spre tine, ai oportunitatea și privilegiu să oferi celorlalți din ceea ce ești tu – adică bucurie, iubire, ajutor necondiționat, creativitate, pasiune, viziune, pace, acceptare, susținere, soluții, inovații și să slujești toate acestea printr-o meserie.

Munca are un rol esențial- oferi din ceea ce ești!

Dacă mergi cu gândul la serviciu de a mai trece o zi din viață, dă-mi voie să-ți spun că ratezi o mare oportunitate de creștere spirituală.

De mic copil m-am întrebat( cu siguranță și tu) care este scopul meu în viață, dar astăzi îmi dau seama că am pus întrebarea prost și acum mă rog lui Dumnezeu să-mi lumineze mintea și să cunosc funcția / funcțiile prin care îmi îndeplinesc menirea. Adică cum să fac să ajung la Iluminare, la adevărata identitate.

“Dacă vrei să trezești întreaga omenire, atunci trezește-te tu pe de-a-ntregul; dacă vrei să elimini suferința din lume, atunci elimina tot ce este întunecat și negativ în tine. Cu adevărat, cel mai mare dar pe care îl ai de oferit este propria ta transformare!” Lao Tzu

Dezvoltarea personală și spirituală a devenit un trend, poate și o formă de mândrie socială, dar evoluția este însăși esența universului. Iar din punctul meu de vedere a te strădui să devii un om mai altruist, iubitor, vesel, pacifist, iertător este cea mai constructivă “achiziție”.

Susțin dezvoltarea spirituală și țin să-ți reamintesc că o faci deja în fiecare zi prin gesturile pline de afecțiune și interes pentru toți cei din jurul tău.

Ești Lumina lumii, iar felul în care o exprimi în exterior și interior face parte din procesul de evoluție, redeșteptare, conștientizare!

Cunoști deja toate acestea- doar dă-ți voie să urmezi cu Curaj – Iubirea, Pacea și Bucuria.

CONCLUZIE:

Faci dezvoltare spirituală în fiecare zi- deci nu mai alege să crezi că acest proces de creștere este doar pentru unii- ea este pentru toți, pentru că tu ești spirit întâi de toate, iar scopul tău pe pământ este să-ți aduci aminte CINE ești- să-ți revendici puterea și să oferi precum un soare- IUBIRE, BUCURIE, PACE, CURAJ, ACCEPTARE, COMPASIUNE, VIZIUNE, INSPIRAȚIE, SĂNĂTATE!

Spiritualitatea este pentru toți..

Gloria in Excelsis Deo!

Photo.

One comment on ““Spiritualitate pentru toti”- Scopul Vietii

Lasa un raspuns/comentariu