Daruind vei Dobandi!

RO: Știi care este cea mai veche dorință umană?

Cea de a fi fericit și iubit!

Cu toții aspirăm la bucurie și, mai ales, la iubire, dar mereu am pus problema greșit și anume că pentru a o dobândi este imperativ să o luăm de la ceilalți.

Dar hai să-ți zic secretul celei mai vechi dorințe de pe pământ: cel ce dă, primește. Oferă sincer și vei primi! Oferă detașat și cu siguranță vei dobândi, nu doar iubire și fericire, ci tot ce slujește luminii.

Și dacă îți dorești cu disperare un lucru, ai face bine să-l oferi mai întâi.

Să nu crezi că complexitatea formei are vreo treabă cu simplitatea esenței – un simplu gest plin de iubire dăruit celorlalți îți poate oferi mai mult decât crezi.

Dăruind vei Dobândi!

Iar acum, ca să conștientizezi și mai bine puterea miraculoasă a unui simplu gest oferit din inimă, te invit să citești o poveste adevărată:

“Într-o zi, Mark se întorcea de la școală, când a observat că băiatul din fața lui s-a împiedicat și și-a scăpat pe jos geanta în care avea toate cărțile, două pulovere, o bâtă de baseball, o mănușă și un mic reportofon. Mark a îngenuncheat și l-a ajutat pe băiat să își adune lucrurile împrăștiate peste tot. Dat fiind că mergeau în aceeași direcție, s-a oferit să-l ajute să îi ducă el o parte din lucruri. Pe drum, Mark a aflat că numele băiatului era Bill, că îi plăceau jocurile video, baseball-ul și istoria, dar avea probleme cu celelalte materii, și că tocmai se despărțise de prietena lui.

Cei doi au ajuns mai întâi acasă la Bill, iar acesta la invitat pe Mark să intre și să bea o Coca Cola. Cei doi s-au uitat la televizor, iar după-amiaza a trecut repede, sporovăind și râzând. În final, Mark a plecat acasă. Cei doi au continuat să se vadă și în zilele următoare după ore, au luat masa împreună o dată sau de două ori, iar în cele din urmă au absolvit clasa a zecea. În clasa a unsprezecea au nimerit împreuna, iar Mark și Bill au continuat să aibă contacte sporadice. A urmat apoi mult așteptate clasă a 12-a, iar cu trei săptămâni înainte de absolvire, Bill l-a întrebat pe Mark dacă îi poate spune ceva.

Bill i-a reamintit cu această ocazie de ziua în care s-au cunoscut.

Te-ai întrebat vreodată de ce aveam atât de multe lucruri la mine în acea zi? l-a întrebat el. Ei bine, îmi scosesem toate lucrurile din vestiar și le duceam acasă, căci nu doream să las nimic în urma mea. Intenția mea era să ajung acasă și să mă sinucid, scop în care furasem somniferele mamei mele. După ce am petrecut însă întreaga zi discutând și răzând cu tine, mi-am dat seama că dacă m-aș fi sinucis, aș fi ratat acele momente minunate și multe altele care ar fi putut urma. Vezi tu, Mark, atunci când m-ai ajutat să îmi culeg lucrurile de pe jos în acea zi, tu ai făcut de fapt mult mai mult: mi-ai salvat viața.

John W.Schlatter”

-poveste din cartea Supă de pui pentru suflet, de Jack Canfield și Mark Victor Hansen

Cu siguranță ești înconjurat de oameni acasă, pe stradă, la serviciu, în metrou, tramvai sau terenul de fotbal, deci un gest simplu dăruit necondiționat este mai valoros decât te aștepți.

Nu te-ai întrebat niciodată de ce Dumnezeu a creat omenirea și nu un singur om?

Poate pentru că esența divinității este înzestrarea, dăruirea, iar a da și a primi sunt unul și același lucru, dar și modalitatea prin care te poți dezvolta spiritual în fiecare zi. Pentru a învăța să primești este necesar să dăruiești din toată lumina ta! Iar dacă nu primești, înseamnă că nu ești dispus să-L îmbrățișezi pe Dumnezeu(Iubirea) și nici să-l oferi celorlalți.

CONCLUZIE:

“Orice om poate fi măreț… căci orice om își poate sluji semenii. Nu trebuie să ai o diplomă universitară pentru a-ți oferi serviciile altora. Nu trebuie să stăpânești corect acordul subiectului cu predicatul pentru a ajuta pe cineva. Tot ce îți trebuie este o inimă plină de grație. Un suflet născut din iubire.” Martin Luther King, Jr.

Gloria in Excelsis Deo!

 Photo.

Lasa un raspuns/comentariu