CUM cresti spiritual zi de zi

RO: Îți spuneam marți, în articolul “Spiritualitate pentru toți”- Vindecarea!, că răspunsul pe care l-am primit la tot zbuciumul meu sufletesc este denunțarea ego-ului, percepțiilor false despre existență și Dumnezeu, dar mai ales convingerea că singură nu pot ajunge înapoi la lumină și adevăr și că resentimentele sunt cea mai otrăvitoare hrană pentru trup, minte și spirit. Vindecarea survine natural prin prezența luminii apărute din abandonarea acestor poziționări negative.

Fiecare formă de viață de pe acest pământ caută și știe totodată că Sursa sa este Lumina!

Am primit nenumărate aprecieri pentru ceea ce scriu, dar să-ți spun un secret: de fiecare dată când o fac, îl invit pe Dumnezeu să-mi stea alături și împreună să-ți oferim în dar inspirație. Când reușesc să mă conectez, ies acele articole wow – dar ele nu-mi aparțin. Eu sunt doar penița ce se lasă purtată de mișcarea aparent aleatorie a cuvintelor ce-mi umblă prin minte. Uneori și eu mă sperii de ceea ce scriu, dar am încredere în această voce duioasă, pentru că intenția articolelor de anul acesta te vizează doar pe tine – să te inspire.

Un minunat suflet mi-a scris acest comentariu: “Suprimarea ego-ului! Drum lung și anevoios. Cum să integrezi acest demers în viața de zi cu zi la toate nivelurile ei? Superb articol. Felicitări!”

Nu l-am ales pentru că îmi oferă un merit, ci pentru că și eu m-am întrebat același lucru – sunt o ființă pragmatică în fond, chiar dacă ceea ce scriu pare uneori doar un basm – Cum să integrezi acest demers în viața de zi cu zi la toate nivelurile ei?

Și nu doar m-am întrebat același lucru, ci acest CUM este laitmotivul vieții mele, pe care doresc să-l împărtășesc și cu tine, creând cursuri, pași spirituali, o asociație, cărți, cu ajutorul lui Dumnezeu, care să te susțină în acest proces. Am descoperit deja două astfel de programe, unul este cei 12 Pași Spirituali ce stau la baza programului Alcoolicii Anonimi și nu numai, pentru că au fost preluați de multe asociații, iar al doilea este Curs de Miracole.

Și ca să răspund punctual la întrebarea doamnei, acest demers este, de fapt, iluminarea minții, realizată de: toți sfinții, Maica Tereza, Lao Tzu, Huang Po, Plotin, Patanjali, Mahatma Ghandi, Nisargadatta Maharaj și mulți, mulți alții. Poate că nu vei reuși în acestă viață să atingi iluminarea, dar orice pas, oricât de mic în acea direcție îți va îmbunătăți considerabil viața și te va ajuta la procesul final, care mai devreme sau mai târziu se va realiza.

Și mai practic, CUM faci asta concret în viața de zi cu zi?!

Prin..

 1. Rugăciune – și nu este neapărat necesar să citești o mie pe zi, ci una singură spusă din inimă, cu recunoștință și smerenie, poate muta munții din loc.
  O astfel de rugăciune este și aceasta:
  “Doamne, mă las în grija Ta – să faci din mine și prin mine, ceea ce dorești Tu.
  Scapă-mă din robia egoismului, ca să pot îndeplini mai bine voia Ta.
  Scapă-mă de greutăți în așa fel, încât biruința mea asupra lor să fie, pentru cei pe care i-aș putea ajuta, o mărturie a Puterii Tale, a Iubirii Tale, a Modului Tău de Viață.
  Fie-mi dat să fac voia Ta întotdeauna!” A.A
 2. Meditație– existența se desfășoară doar în prezent, noi și Dumnezeu existăm doar în momentul prezent. Dacă vrei să-L întâlnești, în clipa prezentă Îl poți întâlni – în pace și liniște, acolo există dintotdeauna pentru totdeauna.
 3. Un inventar moral amănunțit al propriei persoane, pe care ulterior îl vom împărtăși cu voce tare lui Dumnezeu (în oglindă are un impact mai mare) și unei persoane deschise spre a ne ajuta.
 4. Spovedanie sau admiterea cu smerenie a tuturor greșelilor și îndreptarea acestora (acolo unde este cu putință, dar nu și atunci când le putem face vreun rău lor sau altora). Când ești suficient de sincer cu tine, Dumnezeu și persoana din fața ta, spunând că ai greșit și ești dispus să aduci la lumină tot întunericul. Oricum Dumnezeu îți știe toate aceste gânduri, dar pentru că ai un liber arbitru, El nu poate intra peste tine, ci așteaptă acel moment în care tu singur îi aduci la cunoștință părerea de rău pentru cele întâmplate. El te-a iertat deja, dar tu nu o faci până când nu recunoști și conștientizezi că te pedepseai singur pentru greșelile tale. Nu Dumnezeu o face – doar tu te condamni.
  Nu este obligatoriu ca cel în fața căruia te confesezi să fie un preot. Oricine te poate asculta, fără să-ți dea sfaturi, să corecteze sau să-ți țină o predică, este potrivit. Alege înțelept acea persoană – critica este o piedică în creșterea spirituală.
 5. Recunoștințe/ mulțumiri pentru ceea ce ai, ești.
 6. Hotărârea zilnică de a ne lăsa voința și viața în grija unui Dumnezeu, așa cum și-L închipuie fiecare dintre noi” (unul din cei 12 pași ai Alcoolicilor Anonimi)
 7. Disponibilitatea și dorința ta de a face din călătoria spirituală o practică zilnică.
 8. “Fii conștient că simplul dar al bunătății este mai măreț decât toată înțelepciunea înțelepților. “ Dubose Heyward
 9. Dorința zilnică de a fi autentic, de a nu mai dori să pari perfect, că le știi pe toate, că ești responsabil de salvarea umanității, că ştiința ta este suficientă, că viața reprezintă doar lucrurile exterioare și efemere.
 10. Iertare și renunțarea la resentimente
 11. Dăruirea celorlalți din puținul sau abundența pe care tot divinitatea ți le-a oferit.
 12. Umor – a nu te lua prea în serios pe tine sau cele/cei din jur este un act înțelept.
 13. Conștientizarea faptului că munca pe care o prestăm în societate este acea dăruire a celorlalți din ce suntem și avem și nu un simplu act de întreținere. Este mai mult decât atât- este o onoare să ne punem în slujba oamenilor și să-i ajutăm cu tot ce ne stă în putință. Și crede-mă, cu Dumnezeu alături multe ne stau în putință.

Cu siguranță sunt mult mai multe feluri de a integra acest demers de redobândire a identității de Sine, însă ceea ce ți-am scris aici sunt conștientizările la care eu am ajuns dorindu-mi să fac din acest proces motivul existenței mele pământene. Nimic nu mă mulțumește mai profund decât a te ajuta și pe tine, împreună cu ajutorul bunului Dumnezeu, să conștientizezi cât de binecuvântat ești și că iluminarea minții împreună cu conștientizarea a Ce și Cine Ești îți va aduce Pacea pe care o tot cauți de când te-ai născut pe acest pământ.

Acum știi despre ce este chemarea mea profesională și personală și pe viitor cu siguranță vei lua parte la ceea ce se va naște din această dorință de a ajuta cât mai mulți oameni în procesul lor de iluminare și comunicare cu Dumnezeu.

Și mă tot gândesc care a fost primul meu pas: cel pe care îl fac în fiecare zi în această direcție este să bat la ușa lui Dumnezeu, pentru că atunci când bați ți se răspunde, când cauți găsești. În fonddesăvârșirea îți aparține și ești deja tot ce ești… doar descoperi acest lucru, nimic mai mult!

CONCLUZIE:

Crești spiritual și susții astfel vindecarea doar cu ajutorul lui Dumnezeu, ca răspuns la munca ta din fiecare zi. Dacă dorești să-L cunoști cu adevărat, Îl vei întâlni, pentru că el nu a plecat niciodată de lângă tine – faci parte din El și El din tine, deci separarea nu a fost niciodată cu putință. Această percepție iluzorie este doar un gând întunecat și plin de teamă, căruia tu îi dai crezare și în felul acesta puterea să te înfricoșeze și țină exilat. Dar este doar un coșmar al somnului în care ai căzut. Trezește-te, nimic din toate acestea nu-s reale – tu nu ai plecat niciodată din Împărăția Cerurilor, iar Dumnezeu nu te-a alungat.

Smerenia, sinceritatea și adevărul te vor trezi, iar tu vei realiza că te-ai luptat cu propriile coșmaruri, crezându-le adevărate!

Caută și ( te/ Îl) vei Găsi!

Te Iubesc și îți Mulțumesc că Exiști!

~ Gloria in Excelsis Deo!~

Photo.

One comment on “CUM cresti spiritual zi de zi

Lasa un raspuns/comentariu