Ex5: Înlocuieste Resentimentele

RO: Îți spuneam în articolul de marți că resentimentele te țin în întuneric – departe de lumină, iubire, vindecare și pace. Te-ar ajuta să-l parcurgi mai întâi pe acela (“Spiritualitate pentru toți”- Resentimentele) și apoi pe acesta, tocmai pentru că acest exercițiu a venit ca o completare a celor precizate marți.

Dacă și tu ai resentimente și dorești să le scoți la lumină, îți propun un exercițiu pe care și eu l-am descoperit în Cursul de Miracole, lecția 78, care sună în felul următor:

Fie ca miracolele (lumina, iubirea, iertarea) să înlocuiască toate resentimentele.

Poate nu-ți este foarte clar că fiecare decizie pe care o iei e o decizie între un resentiment și un miracol. Fiecare resentiment stă ca un paravan de întuneric și ură în fața miracolului pe care vrea să îl ascundă.

Pentru a vedea binecuvântarea, miracolul, este necesar să trecem dincolo de resentimente. Nu vom aștepta în fața paravanului de ură, ci îl vom doborî și ne vom ridica ochii ușor, în tăcere, să zărim lumina.

Fiecare resentiment este un obstacol în calea vederii și, când este ridicată viziunea, iluminarea se manifestă.

Înlocuiește sentimentele de frică cu cele de iubire, iertare, pace și adevăr – în felul acesta se inversează modul lumii de a vedea. Printr-o decizie personală clipă de clipă, lumea redevine acel spațiu de abundență și bucurie.

Alege acum o persoană pe care ai folosit-o ca țintă a resentimentelor tale, cineva de care îți este frică, pe care îl urăști sau pe cineva pe care consideri că îl iubești, dar te-a supărat; cineva despre care spui că îți este prieten, dar îți pare dificil uneori sau greu de mulțumit, pretențios, enervant sau infidel idealului pe care ar trebui să și-l accepte, potrivit rolului pe care i l-ai desemnat.

Știi pe care să îl alegi, numele lui ți-a trecut prin minte deja. Lui îi vom cere să îți arate lumina divină. În spatele resentimentelor el îți este dușman, dar în lumină este izvorul tău de creștere spirituală, prietenul și mântuitorul tău.

Adu-l în mintea ta, mai întâi cum îl consideri acum, trecându-i în revistă lipsurile, greutățile pe care le-ai avut cu el, durerea pe care ți-a provocat-o, neglijența, și toate jicnirile mici și mari pe care ți le-a adus. Îi vei privi trupul cu defectele și părțile mai bune, te vei gândi la greșelile lui și chiar la “păcatele”lui.

Acum RENUNȚĂ la toată această vedere distorsionată, la resentimentele pe care i le-ai proiectat, iartă-l și închide ochii pentru a-l vedea cu adevărat în lumina sfântă în care se află. Acum nici un resentiment întunecat nu te împiedică să îl vezi așa cum este de fapt – cel prin care te vindeci de fapt, învățătorul, mântuitorul tău.

-sinteză personală din Cursul de Miracole – lecția 78

CONCLUZIE:

Nu rata șansa de vindecare rămânând de partea întunericului, ci ieși în lumină și observă acum că o problemă, un persecutor, o relație disfuncțională este de fapt o mare oportunitate de creștere și dezvoltare spirituală! Doar când un “buton” se aprinde știm că avem ceva de soluționat – fără acel buton am trăi într-o beznă totală, într-o minciună colosală.

Înlocuiește resentimentele cu o viziune plină de iubire și adevăr și nu vei mai avea nici o problemă, dușman sau persecutor, ci doar prieteni și mântuitori!

Fie ca miracolele să înlocuiască toate resentimentele!

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo.

Lasa un raspuns/comentariu