“Spiritualitate pentru toti”- Dumnezeu!

RO: Pentru că tot ne aflăm în Săptămâna Mare, am zis să stăm de vorbă chiar despre… Dumnezeu – viața din fiecare formă de existență. Despre Tatăl care nu și-a părăsit, pedepsit, alungat niciodată copilul. Despre speranța și dreptul nostru la lumină!

Astăzi vreau să vorbim despre El, dar și despre noi…

Astăzi, dă-ți voie să vezi într-o altă lumină faptele și venirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Să înțelegi că răstignirea nu este despre vinovăție, ci despre Înviere și Iertare.

Acum ceva timp, câțiva ani, am vizionat Patimile lui Iisus și îmi aduc aminte că am plâns mult și nu mi-a venit să cred cât rău putem face unui om nevinovat, dar pe care nu-l înțelegem, cunoaștem, iubim. Atunci am zis pentru prima dată, uitându-mă spre cer: “Doamne, iartă-ne, că nu știm ce facem!” Am rămas cu multă vinovăție după vizionarea acestui film, dar abia de curând am înțeles că ea se afla în mine, pe umerii mei și că am interpretat greșit mesajul lui Iisus. Cu siguranță Iubirea nu a vrut să pună accent pe violență, furie, neîncredere, ci a dorit să ne arate că alta ne este natura. Că suntem lumină, adevăr și iubire. Că putem ierta, bucura, ajuta necondiționat semenii și bineînțeles învia – suntem ființe divine, dragul meu!

Iisus, Dumnezeu întrupat, a dorit să conștientizăm imaginea, percepția eronată pe care o avem atât despre noi, cât și despre Dumnezeu.

Doar o persoană care neagă sau a uitat că este fiul lui Dumnezeu se poate purta așa… poate fi un dependent de boală, atenție, job, familie, alcool, bani, statut social, rețele de socializare, droguri, alimentație, partener, copiii, numărul de kilograme, aspectul fizic.

Cauți mântuirea într-un loc greșit, iar când te cauți în ce Nu ești, nu te vei putea regăsi niciodată!

De când ne naștem îl căutăm pe Dumnezeu, pentru că undeva în interiorul nostru știm că doar așa ne putem regăsi. Chemarea spre casă o purtăm în sângele nostru și știm că atât El, cât și noi suntem mai mult decât toate dorințele și obsesiile noastre. Și îți trebuie doar un strop de curaj să urmezi chemarea spre casă, să alergi înspre lumină, să te bucuri din toată inima ta, să iubești, să dăruiești, să fii unealta păcii divine.

Îți trebuie doar un strop de Curaj să te uiți înspre lumină să-L vezi pe Dumnezeu!

Doar un strop de Curaj pentru a vedea în adversarul, dușmanul tău pe fiul lui Dumnezeu!

Dragul meu, Învierea este un proces al timpului prezent, al clipei de ACUM în care-ți dai voie să fii fiul Tatălui tău!

În ortodoxism, acest fapt mistic de zi cu zi se comemorează într-o anumită dată, dar doar pentru a ne reaminti că cel mai sfânt proces este Trezirea, Învierea, Deșteptarea ca Fiu al lui Dumnezeu.

Învierea lui Iisus este învierea noastră ca fii ai lui Dumnezeu!

De ce această importanță a Învierii?

Pentru că desprinderea/ separarea de Dumnezeu ne-a costat pacea minții și, pierzându-o pe aceasta, speriați și îngroziți de coșmaruri, L-am atacat pe Dumnezeu prin copiii săi, prin propriul nostru declin. Ne-am învinovățit și ne învinovățim (păcatul strămoșesc) pentru că am plecat din Eden, dar pentru a ne reîntoarce este nevoie să Înviem cu ajutorul lui Dumnezeu.

Pentru a ne redobândi stima de sine, adevărata identitate este necesar să-L cercetăm pe Dumnezeu, să ne rugăm Lui, să-L iubim prin fiecare fiu al Său, să oferim umanității bucurie, speranță, iertare, adevăr, să ne iubim pe noi înșine. Să dăruim și să primim! Să fim precum un trandafir – luăm și dăm în aceeași măsură. Să fim Buni, dragul meu! Să fim buni… pentru că Dumnezeu este în toate acestea. El este în tot, nu doar duminica la biserică. El este omniprezent! El Este… pur și simplu, așa cum și Noi Suntem!

Dragul meu frate, hai să iertăm, să îmbrățișăm lumea și să-i oferim pace!

Dragul meu frate, alege ca fiecare clipă să conțină esență – alege să-L conțină pe Dumnezeu! Alege să Învii!

Cu siguranță lumea este un loc perfect, așa cum este deja, doar trebuie să-i vezi lumina, nu întunericul. Nu uita că de jos muntele nu se vede ca de Sus! De jos pare o ascensiune interminabilă, dar de Sus totul are un sens și un rost! Renunță la mândrie și atotcunoaștere, pentru a te bucura de îndrumarea Tatălui. Nu te mai chinui să iei decizia perfectă – totul este în interdependență.

Dar nu mai pierde timpul cu aceste lucruri, ia-mă de mână și hai să vedem că trupul lui Iisus nu mai este acolo, în acea groapă – ci este în lumină, etern și într-o pace totală! Să ne bucurăm cu tot sufletul și să căutăm și noi Învierea, pentru că o merităm ca fii ai lui Dumnezeu!

O Doamne, de am putea să ne aducem mai repede aminte de tine!

O Doamne, Ești deja cu mine!

O Doamne, Iisus a Înviat și doar mulțumită Ție!

Dumnezeu… roua dimineții, soarele ce ne animă ziua, curajul ce ne schimbă radical viața, sunetul păcii, tăcerea minții, lumina nașterii, începutul și sfârșitul, minte vie infinită, surâsul copilului, iubirea, speranța și bucuria, Tatăl a toți și a toate!

Dumnezeu= scopul, călătoria și destinația vieții noastre!

Te iubesc Doamne!

Te iubesc frate!

Iisus a Înviat, dragul meu – bucură-te și hai să luăm parte la această luminare a minții pentru a ne întoarce acasă! Tatălui Îi este dor de noi așa cum și nouă ne lipsește!

Hai…

~ Gloria in Excelsis Deo!~

Photo.

 

 

Lasa un raspuns/comentariu