“Fericiti cei curati cu inima..

RO: … că aceia vor vedea pe Dumnezeu.”


“La scurt timp după ce s-a născut frățiorul său, micuța Sachi le-a cerut părinților să o lase singură cu el. Părinții au refuzat-o însă, căci știau că mulți copii sunt geloși pe frații lor nou-născuți, așa că încearcă să-l lovească  sau să îl scuture. Fetița nu dădea însă semne de gelozie. Ea îl trata întotdeauna pe frățiorul ei cu bunătate. În acest timp, cererile ai de a fi lăsată cu singură cu copilul s-au înmulțit. De aceea, părinții ei s-au decis să îi permită acest lucru.

Fericită, fetița a închis ușa în urma ei și s-a apropiat de patul bebelușului. Curioși, părinții ei au întredeschis ușor ușa și au asistat la următoarea scenă: fetița și-a lipit fața de cea a frățiorului ei și i-a spus:

-Micuțule, spune-mi cum arată Dumnezeu, căci eu am cam început să uit. ”

Dan Millman, poveste culeasă din “Supă de pui pentru suflet”


De când am citit această frumoasă și adevărată poveste, aș spune eu, gândul mi-a fugit mereu la ea. Are o înțelepciune profundă, căci este realmente dovedit că, cu cât ni se dezvoltă personalitatea și mai ales cea egocentrică, cu atât cunoașterea noastră despre Dumnezeu pălește.

Să ne aducem aminte de Dumnezeu înseamnă să ne dăm voie să pășim în lumină și, iată, că suntem într-o perioadă a anului, Săptămâna Mare a postul Paștelui, când a ne întoarce fața către divinitate reprezintă laitmotivul său.

Fii asemeni micuței Sachi și cere sfinților, înțelepților, învățaților, celor mai mari avataruri ale lumii să-ți spună cum “arată” Dumnezeu!

Nu te rușina că i-ai uitat “chipul” și nici nu te învinovăți pentru ce nu ai făcut până acum- nu mai are nici un rost, regretele te țin în trecut și în felul acesta irosești șansa prezentului- fă acum ce nu ai făcut până la acest moment. Niciodată nu este prea târziu! Ia aminte la căința tâlharului răstignit o dată cu Iisus Hristos pe cruce:

“Și erau duși și alții, doi făcători de rele, ca să-i omoare împreună cu El. (…) Iar unul dintre făcătorii de rele răstigniți, îl hulea zicând: Nu ești Tu Hristosul? Mânuiește-Te pe Tine însuți și pe noi. Și celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că ești în aceeași osândă? Și noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni întru Împărăția Ta. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai”

(Luca 23, 39-43).

Și reține că atâta timp cât l-ai uitat pe Dumnezeu, te-ai abandonat pe tine într-un pustiu.

Poți clădi palate în deșert și mii de chipuri ale tale, dar în fiecare viață vei căuta același lucru- pe Dumnezeu și propria ta identitate cu El.

Tu nu ești un simplu muritor sau un doctor, avocat, judecător.. ești chiar parte din creația divină, așa că profită de spațiul alocat(timp) și adu-ți aminte Cine/ Ce Ești, dar și cum arată Dumnezeu.

“… spune-mi cum arată Dumnezeu, căci eu am cam început să uit.”

Cheia dezvoltării spirituale stă în această reamintire! În esența sa stă stima ta de sine ridicată și propice pentru succesul și abundența vieții în ansamblul ei.

Îți doresc Sărbători Fericite și încărcate cu Lumină, Pace, Bucurie și Iubire!

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo1, 2.

Lasa un raspuns/comentariu