“Spiritualitate pentru toti”- Adu-ti ghemul acasa

RO: Hristos a Înviat!

Bine te-am regăsit la o nouă conversație despre spiritualitate; astăzi am o invitație aparte pentru tine: să-ți aduci ghemul acasă. O să-ți explic imediat la ce “ghem” mă refer – cu siguranță nu la cel al bunicilor. Nu vorbim despre cum să facem “ochiuri”, ci despre cum să ne aducem energia în prezent.

Astăzi o să dau curs unei întrebări pe care am primit-o de la cititorii mei: “Cum m-au afectat traumele pe care le-am trăit și ce pot face pentru a mă vindeca?”

Vindecarea am tratat-o în articolele precedente, însă trecutul nu l-am abordat până acum.

Acest îndemn, “Adu-ți “ghemul” Acasă”, s-a dezvăluit de la sine, când lucram la un subiect asemănător traumelor trecutului și mi-am dat seama că noi singuri nu ne eliberăm de amintirea acestora, ba din contră, folosim “trauma” pentru a rămâne victime.

Îți propun următorul exercițiu de imaginație:

Tu ești ghemul. Imaginează-ți acest ghem în momentul prezent – aprilie 2018. Acum, vom începe să tragem câte o ață din el ducându-ne în trecut la acele evenimente care ne-au marcat. De exemplu, trage un fir până în decembrie 1993, altul în martie 1994, altul în august 1994, altul în iulie 1995, altul în decembrie 1996, altul în iunie 1998, altul în noiembrie 2000 și tot așa. Este doar un exemplu, tu fă acest exercițiu de imaginație cu propriile date. Sau, pur și simplu, du acele ațe în trecut, la momentele în care te-ai simțit vinovat, rușinat, suprimat, oprimat, dezamăgit, trădat, abandonat, furios, disperat, trist.

Bun… Acum hai să privim acest ghem, adică tu, dincolo de corp, ca energie vitală propice vieții. Poate că în acest prezent mai ai doar 30% din ghem, sau doar 15%, sau mai mult – 75%. Dacă ai energia, adică dacă te ai pe tine întemnițat în atâtea locuri din trecut, este de la sine înțeles de ce în prezent nu te bucuri de o viață prosperă. Ai foarte puțină energie pentru a trăi prezentul.

Acum imaginează-ți că tai aceste “sfori, ațe” în care te-ai agățat și astfel întregești ghemul. Rând pe rând, dai la o parte toate aceste găici, prin înțelegere, iertare și voință, permițând energiei tale să se întoarcă acasă. În felul acesta îți aduci ghemul acasă. De fapt, te aduci pe tine în prezent, lăsând stafiile trecutului să se dizolve instantaneu. Doar tu le-ai ținut în viață, propria ta încăpățânare de a nu te desprinde de acele momente în care nu a fost cum ai vrut tu. Da, chiar poate fi un moment foarte dureros, nu te contrazic, dar a rămâne acolo în acel loc inexistent în prezent, este ca și cum ai refuza să mai trăiești. Toată energia ta este prinsă în atunci, iar acum mai ai foarte puțină voință de a te bucura de existență.

Iar pentru ca mintea, corpul și spiritul tău să se vindece, acestea au nevoie de energie vitală. Au nevoie ca tu să trăiești în prezent.

Nu știu dacă înțelegi, dar tu trăiești doar în prezent.

De fiecare dată când gândurile, atenția și energia îți rămân în trecut sau zboară în viitor tu nu trăiești. Nu faci nimic decât să consumi energia care ți-a fost dăruită să te întorci la resentimentele trecutului sau să te amăgești cu ziua de mâine. În felul acesta, îți irosești viața, șansa de a face ca acel viitor să se întâmple și oportunitatea de a lăsa trecutul să se vindece.

De fapt, ai doar 24 de ore de viață permanent – ai o șansă zi de zi. Dacă trăiești în prezent, guști din eternitate. De aceea contează ce ai făcut astăzi, nu ieri și nici mâine. Doar astăzi…

Adu-ți ghemul Acasă!

Lasă trecutul unde este și mergi mai departe. Dacă nu poți, înseamnă că nu vrei. Dar de ce nu ai vrea? Pentru că te consideri o victimă ce necesită dreptate. Dar nu suntem victimele nimănui, pentru că doar noi ne alegem cum să reacționăm la cele pe care le trăim. Deci.. noi am ales cum să privim acea situație. Bine, bine.. dar o să-mi spui că pe cine ai întreba tuturor li s-ar părea la fel. Dar poate că cei pe care i-ai ales să-ți dea dreptate sunt oameni care văd existența la fel ca tine- nedreaptă, crudă, dureroasă, etc.

“Ați remarcat faptul că de fiecare dată când există o problemă, sunteți și voi de față?”
Dr. Ihaleakala Hew Len

Trecutul ne afectează atât cât și cum îl lăsăm noi. De vei trăi în prezent, trecutul se va vindeca de la sine.

De ce așa?

Pentru că a avea toate gândurile în prezent înseamnă.. pace, iertare, înțelegere, compasiune, smerenie, a-ți pune voința în mâinile divine, iubire, bucurie, recunoștință, apreciere, cunoaștere de sine.

Dar toate acestea încep cu pași mici- așa că în fiecare zi focalizează-te pe cele 24 de ore. Va veni și ziua de mâine!

Nu spun să nu-ți trasezi linii, puncte în viitor, dar nu sta mai mult de un minut pe acolo. Nu uita că tot acest timp este de fapt propria energie investită în trecut, prezent sau viitor. Și cum doar în prezent trăiești, înseamnă că în celelalte două nu-ți poți decât scurge energia.

Adu-ți acum ghemul acasă și renunță la resentimente și mai ales la “luxul” de a fi victimă – este cea mai mare capcană dintotdeauna.

Nu mă crezi? Analizează-ți viața din prezent.

Dacă nu-ți poți desprinde ața/ mintea/ energia de acea agățătoare/ experiență neplăcută, întreabă-te ce beneficiu îți aduce. Poate vrei să ții la distanță o persoană pentru că nu este pe placul tău și în felul acesta a ține minte de acel eveniment când te-a deranjat este un beneficiu. Ar însemna sinceritate și integritate din partea ta să vorbești cu ea despre acel episod și să găsiți o cale de a trece peste și, de cele mai multe ori, resentimentele sunt calea cea mai potrivită de a ține la distanță lumina. Dar… nici nu-ți dai seama câtă energie dai la schimb. Uh! De fapt, de câtă energie benefică te privezi. Preferi să stai în întuneric singur, să mori, decât să ridici steagul alb și să ceri ajutor.

CONCLUZIE:

Adu-ți ghemul acasă pentru a trăi cu adevărat și conștientiza că nimic nu te poate afecta de fapt. Dacă te rănește, tu îi cedezi puterea ta acelui ceva, persoană, situație – nimeni nu-ți poate face absolut nimic dacă tu nu consideri acel ceva pericol, nedreptate, umilință, dezamăgire, eșec, etc.  

Adu-ți ghemul acasă pentru a te reîntregi și bucura de energia dătătoare de viață.

Adu-ți ghemul acasă, pentru că doar în momentul prezent TU EȘTI!

Adu-ți ghemul acasă și direcționează-ți energia în acțiuni pline de iubire, generozitate, pace și abundență!

Adu ghemul Acasă – iar dacă scoatem din ecuație cuvântul ghem, rămâne – Adu Acasă, reîntoarce-te în Împărăția cerurilor, în clipa prezentă, acolo unde Îl poți întâlni pe Dumnezeu!

Conștientizează că doar Aici și Acum poți înflori unde ai fost plantat!

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo 1, 2.

 

Lasa un raspuns/comentariu