“Spiritualitate pentru toti”- Timpul

RO: Uite că a venit TIMPUL să vorbim despre MĂSURA cu care ne organizăm/analizăm/ trăim viața.

Aparent, timpul este o chestiune materială și nicidecum una spirituală, corect?

De aceea cred că te întrebi de ce purtăm această conversație și, mai ales, ce legătură are timpul cu spiritualitatea!

Ca să ajungem la cireașa de pe tort, adică timpul, trebuie să clarificăm ce este tortul, adică spiritualitatea. Deși am scris un întreg articol despre acest subiect, hai să vedem ce spune DEX-ul de data aceasta:

spiritualitáte s. f 2. Pătrunderea spiritului dincolo de suprafața materială a lumii, urcând cu ajutorul Duhului Sfânt prin rugăciune și contemplare, până la comunicarea cu Dumnezeu.

Altfel spus, spiritualitatea înseamnă că spiritul ajunge să comunice cu Dumnezeu sau conștientizează că această comunicare nu a fost întreruptă niciodată, ci doar ignorată, uitată, sfidată.

Dar comunicarea este mai mult decât împărtășirea unor informații, gânduri, emoții, sentimente și anume relație, legătură. Vezi aici definiția sa în DEX.

Deci, spiritualitatea este calitatea spiritului de a fi în relație cu divinitatea.

Bun.. acum că am clarificat un pic aspectele acestea, să revenim la cireașa noastră și anume timpul.

Din toate vremurile, el a avut un singur scop și rost – cel de spațiu și instrument de creștere spirituală.

Și mai simplu spus, el s-a născut o dată cu credința noastră în carență, separare și dualitate și are sens doar până în momentul în care noi ne vom trezi spiritual și vom conștientiza că acele credințe enunțate mai sus nu există. Dacă nu există lipsă, moarte și separare, atunci există doar viață eternă.

Timpul s-a născut când noi am ales să credem în moarte.

În fond, pentru cei mai mulți dintre noi, el se desfășoară între naștere și moarte, între ieri, azi și mâine, între cel de atunci și cel de acum, între iluzia de ieri și cea de mâine.

Timpul este doar un instrument de creștere spirituală și acesta este singurul său scop.

Timpul ne este “dat” doar pentru a ne reîntoarce acasă și a ne revendica identitatea.

Și în clipa prezentă avem eternitatea de a face totul pentru spirit, cei din jur și Dumnezeu.

Mulți oameni trăiesc cu groază doar pentru că timpul trece și în curând vor îmbătrâni, murind; alții spun mereu: “este prea târziu pentru mine.. “, alții se întrec cu timpul, ignorând că concurează de fapt cu ei înșiși, însă sunt și oameni care trăiesc în prezent mulțumiți și împliniți doar pentru că respiră, folosind momentul prezent pentru a contempla, mulțumi, bucura, iubi, aprecia, inspira.

Din punctul meu de vedere, felul în care percepi și folosești timpul spune multe despre credințele prin care îți trăiești viața și despre tine.

Timpul este doar atenția, focusul tău din fiecare prezent- îl folosești pentru a-ți observa gândurile, sentimentele, trăirile, intenția cu care îți oferi energia creatoare. Fie îți oferi energia vitală într-un gând, cuvânt, sentiment material, destinat morții și pierderii – fie investești în gânduri pline de viață, iubire și bucurie.

Ca să îți dau un exemplu practic, dacă ai stat supărat/ă de ieri pe cineva- analiza timpului, atunci este de la sine înțeles că îți canalizezi energia spre separare și haos și nicidecum spre unitate și armonie.

Timpul este doar oglinda minții tale. El există doar până conștientizezi că nu ai fost alungat din Grădina Edenului, Rai și că ești de mână cu Tatăl Tău, că nimic nu te-a separat de El.

Timpul este visul în care ai picat și mărul pe care l-ai mușcat.

Nu încerca să te lupți cu el, pentru că prin conflict iluzia se mărește și nu se micșorează. Visul se transformă în coșmar și nicidecum în realitate.

Folosește-l constructiv și nu te teme de el, pentru că moartea nu există.

Și dacă într-adevăr vrei să măsori ceva- măsoară zâmbetele, iubirea, pacea, armonia, ajutorul, creativitatea, răbdarea, altruismul, bunăvoința, smerenia și rugăciunea dintr-o zi, săptămână, lună, an.

Nu uita să folosești timpul pentru a te reîntoarce de unde nu ai plecat- ACASĂ!

Aaaaaa.. și încă un lucru.. pentru tine nu există prea târziu! Pentru un Fiu a lui Dumnezeu există doar eternitatea, ce se petrece deja în momentul prezent! Deschide-ți inima și mintea și oferă din ce ești, pentru că.. “cel ce se uită pe sine se regăsește!”

Trăiește!

Aici!

și..

Acum!

Trăiește viața, Nu o visa!

Acum este momentul să trăiești în Lumină și Iubire!

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo

Lasa un raspuns/comentariu