Ex6: Traieste eternitatea prezentului

RO: Nu ți-am mai propus de ceva vreme un exercițiu de dezvoltare personală și spirituală și iată că astăzi m-am decis să-ți împărtășesc întrebarea cu care-mi încep fiecare zi:

“Dacă aceasta ar fi ultima mea zi pe pământ – ce aș face astăzi diferit sau în plus?!”

Nu este o simplă întrebare, ci un moment de conștientizare – în felul acesta ajungi să apreciezi valoarea clipei prezente și totodată să-ți organizezi mai eficient timpul. În timp ce răspunzi la această întrebare realizezi ce este cel mai important pentru tine și în ce este necesar să-ți investești timpul, atenția.

Conștientizând zi de zi în ce este necesar să-ți investești energia, devine evident care este scopul timpului și anume acela de a dărui necondiționat din ce ești celor din jur.

Așa că dacă ești…

  • părinte, alege astăzi, în ultima ta zi pe pământ să îți începi ziua îmbrățișându-ți copilul, spunându-i cât de mult îl iubești
  • CEO /manager alege să trimiți astăzi un email tuturor angajaților tăi, spunându-le că munca lor contează enorm în cadrul companiei
  • doctor zâmbește tuturor pacienților tăi, oferindu-le atenția și iubirea de care ei au de fapt cel mai mult nevoie;
  • scriitor transmite astăzi un mesaj optimist/ plin de iubire întregii umanități
  • OM- fii Lumină, Bucurie, Pace și Iubire pentru toți aceia care-ți vor apărea în cale. Fiecare gest este important, pentru că îți poartă semnătura. În fiecare gest EȘTI de fapt Tu!

Fă acum tot ceea ce ți-ai fi dorit să faci, să spui, să dăruiești, să devii. Fii Acum tot ce deja EȘTI! Nu mai amâna, pentru că astfel îți încetinești suflul vieții. Fii ceea ce ești chiar acum, nu mâine, nu în altă zi!

Să găsim scuze se pare că este cea mai reușită aptitudine a umanității. Nu știu dacă îți dai seama, dar astfel refuzăm să trăim, chiar dacă ne temem de moarte.

Ce paradox!

Iubim viața, dar ne temem de ea! Iubim oamenii, dar nu le oferim iubire! Suntem creativi, dar nu creăm nimic! Avem imaginație, dar o abandonăm cu prima ocazie! Avem viziune, însă ne temem de lumină! Avem tot, dar ne credem săraci! Avem eternitatea, dar ne uităm la ceas!

Dacă un bec stins ar vrea să se aprindă, dar s-ar stinge imediat și tot așa – ar mai lumina el camera sau ar ajunge să se ardă?

Și-ar manifesta el potențialul sau și-ar pierde astfel utilitatea?

Imaginează-ți că tu ai fi acel bec- o contradicție totală, irosind clipa prezentă, murind puțin câte puțin.

Deci.. Dacă aceasta ar fi ultima ta zi pe pământ- ce ai face astăzi diferit sau în plus?!

Răspunde acum și treci la acțiune!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo.

Lasa un raspuns/comentariu