Sir Ken Robinson si Creativitatea

RO: Hei,

Astăzi vreau să-ți recomand un super autor și 2 dintre cele mai vizionate discursuri ale sale la TED (cele din 2006 și 2010 având un impact incredibil, adunând zeci de milioane de vizualizări) – Sir Ken Robinson.

“Sir Ken Robinson este un reputat lider internațional în domeniul dezvoltării creativității, inovației și a resurselor umane. A colaborat cu guverne din Europa, Asia și Statele Unite, cu multe dintre companiile listate în top Fortune 500 și cu organizații culturale din întreaga lume. În anul 1998 a condus o comisie națională pe probleme privind educația, creativitatea și economia, de pe lângă Guvernul Marii Britanii. Sir Ken Robinson a fost unul dintre cei patru consilieri internaționali care au ajutat guvernul din Singapore să facă din strategia sa epicentrul creativ al Asiei de Sud-Est. 

Timp de doisprezece ani a fost profesor pe probleme de educație la Universitatea Warwick din Anglia, iar în prezent este profesor emerit. A primit diplome de onoare din partea mai multor universități și colegii, precum Open University, Central School of Speech and Drama, Birmingham University, Rhode Island School of Design, Ringling College of Art and Design și Liverpool Institute for Performing Arts. I s-a decernat Premiul Atena pentru servicii aduse artelor și educației, de către Rhode Island School of Design; Medalia Peabody pentru contribuții în domeniul artelor și a culturii în Statele Unite și Medalia Benjamin Franklin pentru remarcabila contribuție adusă relațiilor culturale dintre Marea Britanie și Statele Unite. În anul 2003, a fost înnobilat de către Regina Elisabeta a II-a pentru serviciile aduse artelor. Conferențiază în întreaga lume pe tema provocărilor creative cu care se confruntă mediul de afaceri și educația în noua economie globală. Renumitele sale discursuri susţinute la conferința anuală TED (2006 și 2010) continuă să fie urmărite de milioane de oameni din întreaga lume.”

Sursa: Editura Publica

Dacă ești un iubitor de dezvoltare personală și spirituală, dar și viitor sau actual părinte, atunci cărțile și conferințele sale sunt aur pentru tine. Dacă la toate acestea mai adaugi și profesia de învățător, profesor, educator, atunci nu mai pierde timpul și află acum ce are să-ți spună acest titan al educației și creativității.

Consider că nimic din ce aș spune eu nu poate egala mesajul discursurilor sale, de aceea te invit să investești 30 de minute din timpul tău pentru a privi educația cu alți ochi:

Discurs 2006- “Ucid școlile creativitatea?!” : 

Discurs 2010- “Revoluționați învățământul!”:

 

Și în plus, pentru cei care doresc să investească și mai mult timp, uite aici cele 3 cărți ale sale apărute în limba română:

  1. Descoperă-ți Elementul

  2. O lume ieșită din minți

  3. Școli creative. Revoluția de la baza învățământului

Dă-ți voie să crești armonios și să oferi din ceea ce ești și celor din jur!

~Gloria in Excelsis Deo!~

Picture source.

 

Lasa un raspuns/comentariu