Traim sau Facem Planuri?!

RO: Dacă marți mi-am pus sufletul pe tavă, dezbrăcându-mă în fața ta de toate secretele, astăzi vreau să privim amândoi către comportamentul nostru impulsiv de a face planuri, de a controla ce și cum trăim.

Stai liniștit, nu ești singurul care dorește să controleze tot ce-l înconjoară.

Eu eram As la așa ceva. Parcă eram născută pentru a organiza și controla. Dar ciudat este că aveam nativ și atitudinea de a fi spontană și a mă bucura de ce primesc.

Îți dai seama că trăiam într-o contradicție, un conflict de niveluri, eram cu un picior în rai și unul în iad. Iar acest dans dintr-o parte în alta este, de fapt, un dezechilibru în lumea fizică.

În dezechilibre nu ești întreg, ci trăiești în jumătăți de măsură, în primul rând la nivel mental.

Dar hai să revenim la control și la activitatea noastră preferată de a face planuri!

De ce crezi că vrei să deții controlul, să organizezi și planifici viitorul?

Hai, nu te lega de planurile mari, ca de exemplu rezervarea unei nunți anul viitor sau o vacanță. Mă refer la viața ta per ansamblu. La listele lungi de “To Do-uri”, la când să râzi, să faci dragoste, să dăruiești un cadou, să mănânci, să te odihnești, să stabilești o întâlnire, un turneu; la când să scrii o carte, să-ți urmezi un vis.

Îmi ești dator cu un răspuns la întrebarea:  “De ce crezi că vrei să deții controlul, să organizezi și planifici viitorul?”

Te-ai gândit vreodată că organizarea, controlul și planificarea sunt o modalitate de a te apăra?!

Controlul este un scut și asta înseamnă că te simți amenințat.

Faptul că te simți amenințat scoate la suprafață credințele distructive după care îți trăiești viața: există un pericol pretutindeni și ești un corp, nu deții un corp.

Toate tratatele de pace servesc la prezervarea sentimentului că lumea este amenințată.

Toate formele de pedeapsă întăresc gândul întunecat că suntem vinovați.

Prevenția hrănește ideea că putem păți ceva în viitor.

Astfel, ajungem la concluzia că protecția, prevenția și controlul sporesc sentimentul de amenințare.

Prin urmare, prin control îți întărești credința că existența îți este amenințată și de aceea vei pierde energie pentru a anticipa și face planuri.

Bănuiesc că îți sunt familiare astfel de afirmații: “dincolo de zona de confort se află raiul” sau.. “Cele mai frumoase clipe pe care le-am trăit nu le-am planificat, s-au întâmplat pur și simplu”.

Și vindecarea, dragul meu, vine când renunți să-ți mai controlezi viața și o pui în mâinile și Voia lui Dumnezeu.

Și nu o spun doar eu, ci toți oamenii care s-au vindecat.

Atunci când îți faci planuri sau anticipezi, o faci bazându-te pe experiențele trecute, pe convingerile și ideile nesănătoase, pe necredință. Dacă ai avea încredere, nu ți-ai umfla 7 veste de salvare; de fapt, nu ai avea nevoie de nici una.

Anticiparea nu joacă nici un rol, căci încrederea prezentă arată calea.

Oamenii care controlează totul pierd inspirația și creativitatea. Acestea două din urmă sunt roade ale existenței trăite 100% în prezent, conectat cu tot ce te înconjoară și, mai ales, cu divinitatea.

Dar hai să luăm un scenariu obișnuit.. astăzi ne organizăm ziua de mâine, trecem acolo tot ce vrem și credem că este pentru binele nostru – asta reprezintă o idee cum că noi știm cel mai bine ce este bine pentru noi și uneori chiar și pentru cei din jur- observi că este un gând egocentric, nu?! Bun!

Ai notat, planificat, organizat.

Vine ziua de mâine, te trezești la ora planificată și urmezi toți pașii pe care ți i-ai stabilit cu o zi în urmă, dar la un moment dat ceva se întâmplă, șoferul care trebuia să vină la ora 12:00 să te ia întârzie 10 minute și traficul este infernal, chiar blocat. Ghici ce, începe să te cuprindă panica, ce este panica? Ecranul albastru al PC-ului tău! Programul pe care l-ai rulat nu mai este funcțional- și, ghici ce?- mintea o ia razna, face tot felul de scenarii și tu îți pierzi concentrarea. Ba, mai rău, starea ta de bună dispoziție a pierdut semnalul și tu te simți cufundat într-o junglă de mașini. Deja toți devin un pericol pentru tine, iar tu iei de acum încolo fiecare acțiune ca pe un afront personal.

Uite cam așa îți ruinezi o zi care este de fapt minunată în continuare- tu nu ai murit în acel trafic, ci doar te-ai abătut de la ruta pe care ți-ai planificat-o așa minuțios.

Dar dacă în schimb ai alege să trasezi niște puncte de bifat în acea zi și pur și simplu ai lăsa la atitudinea lui Dumnezeu, divinității, universului cum și în ce fel le vei bifa, nu crezi că ai fi mai câștigat?

Eu spun că 100% ai avea mai mult de câștigat!

Și știi de ce? Pentru că ai fi dispus să primești ce are să-ți ofere Dumnezeu, Universul sau o Putere Superioară nouă așa cum o percepe fiecare dintre noi.

Suferința provine fix din această încăpățânare a noastră de a ne ține de plan. Dar poate că planul nu este pentru noi și nu asta suntem meniți să facem în acea zi și la acea oră.

Suferința este tocmai planul pe care îl facem fără să ne dăm voie să primim ceea ce ne oferă fiecare zi!

Și, hai, fi sincer cu mine și cu tine.. nu te-ai răstignit niciodată că ai uitat de îndeplinit 3 liniuțe din acea listă? Și probabil ai spus că nu este suficient ce ai făcut, dacă nu ai îndeplinit totul. Și așa îți spui în fiecare zi.. nu am făcut suficient.. nu sunt suficient!

Ba ești foarte suficient!

Și dacă ai trăi o singură zi 100% în prezent, dispus să primești ce are universul să-ți ofere, ai conștientiza că ești perfect așa cum ești și că ai deja tot ce ai nevoie în prezent.

Ai conștientiza de fapt că ești complet și în permanență conectat cu Sursa divină!

Deci.. este necesar să renunți la control, planificare și organizare pentru a primi abundența divină, oferind celorlalți din ce și cine ești! Doar fiind complet deschiși în orice clipă putem primi darurile existenței! Planurile îți distrag mintea de la liniștea și pacea divină!

Doar în liniște poți asculta Vocea lui Dumnezeu!

Astăzi primești pentru a da și nu faci planuri pentru a organiza!

Astăzi îți reamintești că toate aceste forme de protecție te țin departe de vindecare, inspirație și mai ales de abundența divină!

Controlul îți îngreunează traiul, existența, cărând cu noi tot felul de cărți, haine, oameni, informații, pe când credința în divinitate te face liber și ușor ca un fulg!

Ai deja tot ce ai nevoie în prezent- renunță la planuri pentru a avea brațele libere pentru a primi harul divin!

Ești Raiul pe pământ, minune!

~Gloria in Excelsis Deo!~

P.S: Acum că ți-ai dat voie să te relaxezi și bucuri de momentul prezent, îți ofer acest fundal melodic:

Photo Source. 

 

 

Lasa un raspuns/comentariu