Iertarea- cheia Fericirii

RO: Bine te-am regăsit, dragul meu cititor!

Iubesc să-ți împărtășesc conștientizările mele despre spiritualitate și procesul de creștere și îți mulțumesc pentru deschiderea minții cu care parcurgi aceste gânduri.

Astăzi îți propun să te gândești la ce-ți voi scrie în acest articol. Să meditezi la acestea și să iei alegerile care susțin viața pe pământ.

Deschide-ți mintea și las-o să cunoască lumina, pentru că astăzi vorbim despre IERTARE.

Nu este cazul să te ascunzi printre degete, pentru că ai în fața ta un fost neiertător. Și să nu crezi că sunt vreun erou, așa cum ai tinde să crezi, ci mai degrabă privești un fost deținut.

Lipsa iertării și a iubirii îți fură ani prețioși din timpul înălțării tale spirituale, ținându-te în propria închisoare. Nu întâlnești fericirea neiertând, ci doar iadul.

Dar și tu și eu, am ales să nu iertăm, crezând că în felul acesta ne va fi mult mai bine, anticipând suferințele viitoare. Dar nu a fost așa, ba din contră pe zi ce trece mintea ta a fost invadată de gânduri întunecate: frică, ură, ranchiună, critică. Zi după zi, viața a devenit un loc primejdios și nicidecum un loc de joacă, plin de armonie și iubire. Frații s-au transformat în prieteni și din prieteni în dușmani și, uite așa, toată distracția s-a transformat în dramă.

Dar hai să medităm la această afirmație:

“Iertarea este cheia Fericirii!”

Altfel spus, există un loc în care te afli, o ușă, o cheie și tărâmul fericirii – toate în același timp și loc.

Fiecare eveniment sau persoană pe care nu ai iertat-o a ridicat o șipcă între tine și cei din jur. Scândură după scândură, ușa s-a ridicat, iar tu ai rămas captiv într-o lume fără oxigen (iubire) și rațiune de a continua experiența actuală.

Ca lumina, pacea și bucuria să facă parte din nou din viața ta, este necesar să ierți, să introduci cheia în yală și să dărâmi gândurile de separare și ură din mintea ta.

Dar hai să ne uităm mai atent la această cheie a fericirii.. Ce reprezintă ea și cum funcționează? Din ce este alcătuită și de ce deschide ușa spre pace și iubire?

Louise Hay  spune că… “Iertarea nu are nimic de-a face cu acceptarea unui comportament negativ, ci cu transcenderea unui ataşament (inevitabil ne ataşăm cu gândul de persoana sau situaţia pe care n-o putem ierta).”

Din proprie experiență îți spun că iertarea este actul prin care de bună voie și nesilit de nimeni alegi să depășești, înțelegi, aduci la lumină gândurile iluzorii de frică și ură, separare și boală. 

Iertarea te ajută să rămâi focusat pe adevărul din tine și persoana în cauză și nicidecum pe iluziile egocentrice pline de frică.

Iertarea cuprinde lumină, iubire, compasiune, înțelegere și adevăr.

De ce refuzăm acest pansament binefăcător?

Pentru că suntem de părere că Iertarea este sacrificarea nedreaptă a unei furii îndreptățite și negarea totală a adevărului.

Dificultatea iertării provine din gândul că ierți adevărul, nu iluzia. Dar atât tu, cât și fratele tău nu sunteți gândurile pline de frică, ură și haos, ci lumini pe pământ.

Prin iertare îți reamintești că ești lumină și tot ce faci din frică este doar o iluzie. Nu există nimic dincolo de perfecțiune, cum nu există nimic dincolo de gândurile pline de iubire și pace.

Iertarea te ajută să te focusezi pe frumosul din fiecare și, mai ales, din tine. Iar o minte ce gândește numai gânduri de iubire, armonie și pace este o minte liberă și completă- o minte asemenea Creatorului ei.

În adevăr inocența e singurul lucru existent.

De ce deschide iertarea ușa fericii?

Pentru că iertarea stă între iluzie și adevăr, între lumea pe care o vezi și cea de dincolo, între iadul vinovăției și poarta Cerului.

Iertarea este puntea de legătură dintre tine și fratele tău. Iertarea te reunește, întregește!

Iertarea este cheia Fericirii!

Nu te descuraja, la început trezirea spirituală se face cu pași mici, dar siguri, pentru a repune bazele minții luminate. Așa că ai răbdare căci vei crește cu fiecare act de dezlegare pe care vei voi să-l faci. Cât de des vei folosi această cheie a fericirii ține de deschiderea ta pentru lumină, adevăr și iubire.

Adu-ți aminte clipă de clipă că Iertarea este cheia Fericirii și fă pași în această direcție –
Raiul nu va întârzia să-ți reapară în fața ochilor( minții)!

Hai să împărtășim adevărul cât mai multor frați, pentru că Iertarea este Fericire!

Iartă, Eliberează și Reîntregește-te!

~Gloria in Excelsis Deo!~


Photo source. 

Lasa un raspuns/comentariu