Ce inseamna de fapt a fi un om implinit?!

RO: Astăzi îți propun să abordăm un subiect destul de palpabil, nu atât de abstract ca celelalte și anume împlinirea unui om.

Aud deseori în jurul meu, de la cei dragi, dar și de la oamenii cu care lucrez în ședințe de dezvoltare spirituală că: “sunt un om împlinit, am o slujbă bine plătită, am tot ce vreau, merg unde vreau, cheltui cât vreau,  dar cu toate astea nu mă simt fericit/ă. Am prieteni, nu mulți, dar suficienți, o familie frumoasă, copii, un soț minunat, dar consider că este loc de mai mult și parcă niciodată nu este suficient. Ceva lipsește. Ce? De ce așa?”

În mintea multor oameni se află ideea că nu avem totul? Avem tot ce ne-am dori material, fizic, dar parcă golul rămâne același.

Ce este de fapt TOTUL?!

Același lucru se întâmplă și la persoanele cu dependențe – mulți dintre ei au de toate – un imperiu profesional și social, o familie minunată și un card de credit fără limită, dar cu toate astea sunt dispuși să piardă tot pentru…  pacea minții, pe care o caută unde nu este, într-o altă formă fizică.

Avem tot ce ne-am dori material, dar mental și spiritual am rămas în trecut, în aceleași credințe și idei despre existență și Dumnezeu. Am evoluat atât de mult fizic, încât nu punem totul în practică. Am căutat soluții pentru traiul social, dar oamenii încă stau la cozi interminabile pentru a depune o simplă cerere, sau pentru a dona sânge. S-au făcut numeroase cercetări și s-au găsit numeroase soluții, dar cu toate astea nu se pun în practică. Soluțiile au devenit un business, pentru că poate banii vor completa acel gol, acea împlinire pe care cu toții o căutăm.

Dar oare știm ce căutăm?

Știm de fapt ce este TOTUL?

Știm ce înseamnă a fi împliniți cu adevărat?

Împlinirea NU este o funcție, o bancnotă, un soț sau o soție în forma sa fizică, o mașină sau o casă cu etaje și piscină. Toate acestea sunt doar acumulări fizice. Poți acumula cât îți dorești, dar nu confunda această colecție cu împlinirea.

Împlinirea vine din intenția și sentimentul cu care muncești și trăiești viața.

Vine din sentimentul de recunoștință cu care te culci și te scoli zi de zi. Te poți scula din ce pat și casă vrei, dar felul în care o faci în interiorul tău este ceea ce contează cu adevărat.

A fi un om împlinit NU înseamnă a avea o casă, mașină, o familie și un serviciu foarte bine plătit.

Aceasta este doar o credință care te limitează și nu îți dă voie să te dezvolți, transformi cu adevărat.

A fi împlinit înseamnă a te dărui lumii prin gândurile, sentimentele și aptitudinile tale.

A fi împlinit este despre a oferi mai mult decât un serviciu clientului tău – este despre a-i oferi din tine, din CE și CINE EȘTI!

În a fi împlinit nu există câștigător și învins, ci a fi echitabil pentru toată lumea.

A fi împlinit este despre a conștientiza că ești suficient și destul!

Repet, dacă îți dorești acumulări materiale, nimic și nimeni nu te poate reține să le ai, dar sensul vieții nu se găsește în ele, pentru că tu ești sensul vieții!

Tu și cei din jurul tău!

Fiii lui Dumnezeu sunt împlinirea, iar ei sunt Iubire, Lumină și Pace. Toate formele fizice le aparțin, pentru că Dumnezeu le-a creat pentru ei, dar bucuria nu se cumpără, învață sau fură – bucuria este un fel de a fi! La fel și cu iubirea, pacea, abundența, credința, adevărul și sănătatea.

Împlinirea este un fel de A Fi!

Împlinirea nu se află în bancnotele din portofel, ci în ce oferi în schimbul acestora.

Împlinirea se află în acțiunile tale pline de iubire și fără un scop bănesc. Este minunat să fii plătit pentru ele, dar nu-ți vinde împlinirea pe o sumă anume. Oferă și primește! Nu cere, nu te aștepta și nici dispera! Oferă! oferă și din nou oferă! Stai liniștit, vei primi mai ales atunci când dai fără să te aștepți sau să proiectezi un scenariu anume. Oferă fără vreo teamă de sărăcie! Oferă cu credința în abundență! Oferă din iubire și abundență, nu din lipsă și acumulare!

Nu te oferi oamenilor pentru că nu ești și pentru că ai goluri, lipsuri, ci pentru că ai atâtea de oferit!

Dăm din mult, pentru mult, nu din puțin pentru mult și nicidecum din mult pentru puțin!

Nu căutăm împlinirea pentru a ne împlini, ci ne împlinim dăruind!

Nu mergem la joburi pentru că nu suntem sau nu avem, ci mergem pentru a oferi celorlalți din CE și CINE SUNTEM!

Bănuiesc că vei zice că asta e un ideal și că omenirea este atât de săracă și că nu are ce oferi, ci doar ce primi. Că mergem la muncă pentru a ne plăti facturile și nu pentru a ne pune energia proprie în proiecte și servicii.

Te contrazic!

Ai de ales ce să faci cu energia ta creatoare și mai ales cu gândurile tale!

Și ghici ce, cineva a pus toate acestea într-un business cu diamante în America.

Și ghice ce!?!

A funcționat!

În cartea “Șlefuitorul de diamante. Învățătura budistă despre succesul în afaceri și în viață” de Geshe Michael Roach, găsești numeroase exemple privind succesul fizic dezvoltat pe pilonii spiritului și ai mentalului. Fizicul este doar o reflecție a interiorului nostru, iar acest altar este de fapt un gând.. de Iubire, Pace, Abundență. Un gând despre Tot al Totului!

Altfel spus succesul este doar un gând despre succes!

Succesul nu este o muncă fizică, ci 100% din ce crezi că ești!

Împlinirea este de fapt credința că nu-ți lipsește nimic, că ai totul și că poți dărui din ce ești și celorlalți!

Împlinirea este câștig – câștig!

Împlinirea este esența vieții tale și nu acumulările fizice.

Renunță la acumulare din dorința de a stăpâni fizicul, crezând că în această acțiune se află împlinirea și meritul de a fi acceptat și iubit necondiționat. Lumea ți-a fost deja oferită de Tatăl tău – tu meriți tot pentru că faci parte din Tot! Tu ai tot chiar acum și aici! Ești deja împlinit!

Totul este Dumnezeu și creația Sa, iar tu ești parte din acest TOT, deci ai deja Totul! Nu îți lipsește nimic! A conștientiza acest aspect și a o trăi prin toți porii tăi înseamnă a-ți accepta identitatea și a renunța la toate acele gânduri iluzorii de carență și divizare!

Importanța ta nu se află în acumulări, ci în propria-ți identitate- ca fiu al Totului!

Ești deja împlinit, fiu al Totului, poartă-te ca atare!

Oferă din abundență, nu din câștig sau interes!

Oferă pentru că tu ești abundența însăși!

A fi împlinit înseamnă a fi desăvârșit, dar perfecțiunea este însăși creația lui Dumnezeu.

A fi împlinit înseamnă a realiza, conștientiza, lumina mintea că ești deja desăvârșit!

Omule, ești mai mult decât împlinit – ești fiul lui Dumnezeu!

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo Source.

Lasa un raspuns/comentariu