Primul Pas spre Transformare

RO: Marți a fost despre recunoștință, aniversare, trecerea în revistă a celor 2 ani de când îți împărtășesc gânduri de creștere spirituală și mentală și despre gânduri de viitor, pentru că în curând site-ul va lua o nouă formă, dar până atunci, hai să vedem ce ne aduce această zi.

Mare parte din articolele pe care ți le-am dedicat au fost despre procesul în sine de trezire mentală (creștere spirituală în termeni cotidieni), dar nu ți-am spus niciodată despre ce este începutul și ce este necesar să faci înainte de a o lua pe acest drum. De fapt fără acest pas, procesul de trezire nu începe niciodată, tu rămânând la același stadiu de veghe.

Ca să ne trezim (creștem) este necesar să recunoaștem că există și altceva dincolo de propria percepție. Să admitem că dacă nu cunoaștem, nu înseamnă că nu există.

Primul pas este despre a recunoaște că ceea ce știu acum m-a adus până într-un punct, iar dacă vreau să aduc și mai multă însemnătate, vindecare, abundență, iubire și pace în viața mea este necesar să golesc “paharul”, pentru a-l reumple cu alte credințe constructive.

Altfel spus, este necesar să recunosc că a controla situațiile, fiindu-mi doar mie bine, împărtășind credințele trecutului și privind viitorul prin prisma acestora nu îmi va aduce altceva mai bun, ci doar ce mi-a adus și până acum.

Dacă tot plantăm “roșii” zi de zi, nu avem cum să culegem “castraveți”!

A recunoaște că viața are și plusuri și minusuri în prezent, este un act de mare curaj. Cei mai mulți dintre noi ne păcălim că ducem o viață împlinitoare și că totul este perfect așa cum e, dar cu toate acestea avem relații disfuncționale, boli, depresii și nu ne trăim mai deloc viața cu bucurie și entuziasm.

Deci… primul pas spre transformare și împlinire începe de fapt cu smerenie și renunțare la tot ce ai crezut până în acel moment.

Dacă dorești să ajungi la un alt nivel, este necesar să fii dispus să renunți la cel la care te afli acum!

Primul pas este marcat de Renunțare și Sinceritate deplină! Fără acestea două procesul nu începe, iar tu continui să duci vechea viață, trecutul retrăit zi de zi.

Dacă știi pe unde să o iei și despre ce este viața, cum crezi că ai putea avea noi conștientizări?!

Îngâmfarea nu lasă loc progresului!

Ca să intre ceva / Cineva este necesar să deschizi ușa și să fii dispus să renunți la ce crezi că știi pentru a ști cu certitudine, adevărat!

Transformarea este despre a lăsa totul în urmă, îmbrățișând prezentul cu tot ce aduce el nou!

Trezirea începe cu acceptarea faptului că poate nu deții adevărul și că poate există o variantă care să-ți aducă mai multă valoare decât cea din trecut.

Trezirea începe cu smerenie, sinceritate și asumare!

Trezirea începe cu admiterea faptului că ceea ce am făcut până acum cu viața noastră nu ne-a adus împlinirea pe care am tot căutat-o, fericirea deplină, sănătatea vibrantă și abundența desăvârșită!

Pace, Iubirea și Bucuria apar atunci când renunțăm la vechile credințe despre ce înseamnă acestea și cum le putem obține!

Noul apare cu adevărat atunci când lăsăm în urmă vechiul!

Dumnezeu își face apariția atunci când suntem dispuși să renunțăm la orgoliu și îngâmfare. Dumnezeu este smerenie și nu poate fi văzut decât în smerenie!

Transformarea începe doar atunci când suntem dispuși să ne transformăm, să ne lăsăm vechea “coadă”, stare, nivel, viață pentru una nouă și plină de Har!

Deci..

Orice proces de lungă durată începe cu un singur pas ce cuprinde:

  • dorință de a realiza acest demers
  • smerenie de a recunoaște că deții doar un punct de vedere și nu întregul adevăr
  • intenția de a goli propriul pahar (mintea), lăsând loc altor credințe constructive să pună pilonii unei noi vieți
  • credința într-o viziune plină de Iubire
  • sinceritate de a recunoaște unde te afli și unde îți este locul de fapt
  • bunăvoința, de a tolera, înțelege și de a ierta toată stângăcia începutului. Doar pas cu pas putem construi, de aceea este necesar să ai răbdare cu tine în tot acest proces.
  • asumarea responsabilității – transformarea este un angajament ce ți-l faci ție și lui Dumnezeu.

Alege să pui primul pas spre adevărata viață!

Alege să te Trezești!

Alege să renunți la vechi pentru Nou, la durere pentru Iubire, la război pentru Pace!

Fă primul pas spre… Transformare!

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo Source.

Lasa un raspuns/comentariu