Sinceritatea sau Esenta Fericirii!

RO: Zilele care au trecut mi-au adus în lumina ochilor anumite experiențe și feluri de a fi care m-au făcut să reflectez. Așa s-a născut dorința de a-ți scrie despre sinceritate, comunicare și relații. Când am pus toate acestea la un loc, mi-am dat seama că se rezumă la fericire și nefericire.

Altfel spus, cine trăiește starea de fericire pură este implicit sincer cu sine însuți și cei din jur, ceea ce duce la o bună comunicare și relații fructuoase.

Nu o singură dată mi-a fost dat să întâlnesc oameni goi, deși plini de profesii și lucruri materiale. Oameni care nu trăiesc, ci doar aleargă prin viață după fericire. Oameni care nu și-au dat voie niciodată să-și arate goliciunea și să aducă lumină în acea zonă obscură a minții lor.

Și uneori nu ajung să o trăiască niciodată, pentru că nu și-au dat voie să se bucure doar de propria lor respirație. Pentru că nu au căutat unde trebuie, pentru că nu au fost o secundă sinceri cu ei însăși, pentru că nu s-au acceptat nici măcar un minut și nu s-au iubit preț de câteva clipe.

Fericirea este o trăire 100% interioară!

Fericirea nu ne-o oferă nimeni și nimic – ea este în noi.
Ceea ce ne oferă ceilalți pe post de fericire este dependență și nu armonie.

Nu stă în nimic material, în nici o diplomă, pretenție sau mai ales perfecțiune. Nu stă într-o vacanță, mașină, casă, afacere, partener, copil, vocație, diplomă, statut social, cerc de prieteni, mâncare.

Nu dragul meufericirea înseamnă sinceritate, armonie interioară, acceptarea celorlalți, susținere și iubire necondiționată. Fericirea este chiar sensul vieții! Fericirea este Iubire… Naturalețe…  Adevăr… Autenticitate! Și când ești în armonie cu tine însuți, poți comunica cu oricine din jurul tău, chiar și atunci când nu cunoști limba partenerului tău. Iar asta este o relație frumoasă, pentru că relațiile fructuoase sunt suflete care se acceptă și se iubesc reciproc.

Relația nu este o ieșire la o cafea sau la film.
Relația nu este timp petrecut împreună.

Relația este Iubire și Acceptare Necondiționată.
Relația este Pace, Adevăr și Armonie!

Fericirea, Comunicarea și Relația sunt feluri de a fi, care vin 100% din interior spre exterior și niciodată invers.

Dacă dorești ca o relație să funcționeze, ai nevoie de iubire, susținere și acceptare. Iar ca o relație cu cei din jur să meargă, ea începe mai întâi cu tine însuți. Tu în relație cu tine. Sincer cu tine… nu cu mine… pentru că oricum nu ai cum să fii sincer cu mine, dacă nu ești cu tine.

Nu subestima puterea sincerității – ea este lumină în întuneric. Este forța care-ți luminează pașii, care-ți ușurează decizia și te ghidează spre sensul vieții tale.

Nu ești sincer, pierzi toate acestea și te rătăcești în oglinda interioară.

Viața trăită cu Sens și Sinceritate este o viață Fericită, pentru că Accepți și Iubești necondiționat pe tine și cei din jurul tău.

Dar dacă nu-ți dai voie să privești cu sinceritate și obiectivitate viața și relațiile tale, nu vezi unde te afli și unde ar trebui să ajungi. Sinceritatea este cea care face ca ceața să dispară, ca tu să vezi clar unde te afli și care este destinația.

Sinceritatea este Adevăr, deci Fericire!

Îți dorești Fericire și Relații frumoase?! Atunci începe cu Sinceritatea, adică cu aplicarea Adevărului în viața ta interioară, în gândurile, sentimentele și trăirile tale. Ai Curajul să urmezi Adevărul, pentru că vei urma Viața și Fericirea!

Sinceritatea este un exercițiu de dezvoltare personală și spirituală!

Dacă ești suficient de sincer cu tine însuți și-ți dai voie să vezi că preferi să ascunzi o latură neplăcută, întunecoasă a ființei tale cu prețul propriei fericiri, cu timpul vei realiza că ești singurul care te ține departe de Iubire. Dacă aduci lumină în întuneric el va dispărea, pentru că întunericul este doar absența luminii- când lumina apare, întunericul dispare pentru totdeauna. Binele și răul nu luptă, răul dispare instant când binele apare, pentru că răul este doar absența beatitudinii.

Adu în fața luminii prin sinceritate și adevăr acea latură meschină a ființei tale și aceasta va dispărea instant, pentru că noi suntem Iubire, Pace și Armonie.

Nu te lăsa distras de întuneric, el are putere doar atâta timp cât îl ții ascuns. În Adevăr și Sinceritate el se va disipa și va rămâne doar acea latură minunată a ființei tale!

Da… putem amâna mult timp să ne identificăm cu aceste virtuți, uneori chiar și vieți la rând, dar mai devreme sau mai târziu vom aduce toate acestea la lumină și noi vom străluci.

Fii Sincer. Fii Iubire. Fii Autentic- fără acestea ești nefericit, nu fără pantofi, mașină, casă, profesie!

Acestea din urmă doar scot la suprafață ceea ce este deja în interior!

Gloria in Excelsis Deo!

Photo.

 

 

One comment on “Sinceritatea sau Esenta Fericirii!

Lasa un raspuns/comentariu