Superficialitatea

RO: Sunt gânduri care ne înalță, aducându-ne aminte că suntem precum Sursa care ne-a creat și pe care nu am părăsit-o niciodată pentru a intra într-un trup, dar sunt și gânduri, fantasme, iluzii pe care dorim să le considerăm adevărate, ca Superficialitatea!

Superficialitatea este un gând și, ulterior, o acțiune ce se transformă într-un comportament dacă alegem să îl investim cu energie, fie conștient, fie inconștient.

Această idee că te poți minți la nesfârșit și că poți ignora esența din interior, pentru a fi pe plac celor din jur este una dintre cele mai toxice energii pe care o poți ține în mintea ta!

Oamenii admiră și sunt atrași de adevăr, bucurie, iubire, pace și bunăvoință, de autenticitate, chiar dacă neagă această afinitate naturală pentru adevăr; deci a fi superficial nu-ți va aduce niciodată acceptarea și admirația lor.

A rămâne interesat doar de suprafață te va limita, pentru că singura intenție ce te înalță este Esența din interiorul tău, al meu și al tuturor. Acea esență, acel miez este tocmai Creația lui Dumnezeu!

Căutând să pătrunzi în adâncuri și să reîntâlnești acest altar îți va reda identitatea și eternitatea ce nu te-au părăsit niciodată!

Superficialitatea este o idee colectivă, ce bântuie mințile multor oameni atrași doar de partea exterioară, fizică a vieții. Acești oameni merg în întuneric sperând să găsească casa și pe acei oameni care să-i iubească necondiționat!

Rămânând în ceață, vei descoperi și alte minți în aceeași ceață, pentru că atragem ceea ce suntem, gândim, simțim. Deci, rămânând superficial pentru a fi iubit este cea mai mare capcană pe care ți-ai făurit-o singur! Ai creat-o atunci când părinții tăi te-au negat, negându-se pe ei sau când cei din jur ți-au spus să nu mai râzi pentru că ești prea vesel pentru aceste timpuri. Și tu ai crezut, ai acceptat această percepție pentru a supravieţui, fiindu-le pe plac. Atunci nu ai realizat că ei se neagă pe sine, negându-te pe tine.

Nu te teme, ești etern deja și nimic nu te poate atinge cu adevărat! Singurul pericol este imaginar și efemer și stă ascuns în credințele tale!

Nimeni nu-ți poate face rău decât dacă îl lași, dacă consideri că ceea ce-ți face este negativ!

Cheia este doar la tine, în mintea ta!

Pentru a găsi casa, echilibrul, autenticul din noi este de la sine înțeles că trebuie să transcendem întunericul, lăsându-l în urmă și înțelegând că este doar o ceață deasă, ce se va risipi instant când vei ajunge să lași lumina să-ți invadeze ființa!

În viața de zi cu zi, aplicabilitatea acestei idei, de a lăsa lumina să ne invadeze ființa, se materializează în renunțarea ideilor – gânduri că viața fizică este singura noastră viață și că noi nu suntem mai mult decât ceea ce citim, mâncăm, purtăm, deținem.

Dragul meu, autenticitatea vine din renunțarea la această identificare!

Esența, eternul, nu este o formă efemeră ca acest trup, ceas, telefon, mașină, casă.

Esența este o stare de a fi și nu posesiunile materiale!

Autenticitatea este ceea ce suntem noi ca energie, spirit, minte, fiecare după cum o numește.

Profunzimea noastră Este Lumina Însăși!

Este Bucuria în forma cea mai pură!

Este Abundența ce oferă necondiționat!

Este Iubirea ce se revarsă peste fiecare minte ce se crede în întuneric!

Este Pacea, Liniștea ce domnește peste fiecare acțiune!

Este Credința în ceea ce suntem noi și Dumnezeu!

Este Unitatea ce ne face Unul!

Prin superficialitate te ții departe de lumină, de eternitate, de autenticitate, de iubire și evoluție! Poți renaște doar atunci când ajungi la esență, adevăr, lumină. Poți zbura cu adevărat când renunți la teama de cădere și înțelegi că ești zborul, culmile, adâncul cerului, nu hăul!

Ești iubit și acceptat atunci când accepți și iubești necondiționat!

Pentru a primi, este necesar să oferi, nu să cerșești, șantajezi, lovești!

Ești autentic și ești tu, atunci când renunți la suprafață, efemer și descoperi esența interioară, atât din tine, cât și din ceilalți!

Singura cale de a ajunge acolo este să te scufunzi în adevăr, lăsând fantasmele în cenușă!

Singura cale de a te scufunda în tine, este să te deschizi și să te accepți, iubindu-te, pentru că ești Numai Iubire!

Superficialitatea este toxică și aparent comodă! Dar adevărul este singurul confort autentic, deci cu sigurană superficialitatea te va ține captiv într-o lume a formei fără fond. Dar nu există așa ceva pentru că forma este ceea ce îmbracă fondul, deci dacă există o formă, există un fond ce a creat-o!

Superficialitatea este o credință în puțin, în micime, în limitare!

Tu nu ești forma, ești fondul, ești creația și Creatorul!

Tu ești dincolo de efemer, tu ești eternitatea!

Tu ești Autenticitatea Însăși!

Puterea este în “mâinile” tale, așa cum a fost mereu, deci renunță la superficialitate și arată-te lumii așa cum ești! Arată-te lumii “gol”, adică îndestulat de esență, și fii dispus să accepți lumina ce strălucește în tine!

Noi nu ne temem de întuneric, pentru că în el alegem să trăim vieți la rând. Noi ne temem de Lumina și Viața din noi!

Nu ai de ce să te temi, pentru că ceea ce ești este esența întregului univers, deci creația preaiubită a lui Dumnezeu! Iar Dumnezeu nu este nici o figură fizică de care să te temi, ci este bucuria cu care îți strângi oamenii dragi în brațe, iubirea cu care dăruiești “imposibilul” copilului tău sau persoanei iubite, este lumina ce dă aspect tuturor formelor fizice, este culoarea ce reliefează forma și sunetul ce-ți poartă sufletul pe portativ!

Dumnezeu, Creația și Lumina sunt ceea Ce Ești!

Suntem ceea ce creează forma!

Suntem nepalpabilul din palpabil!

 

Asta este Autenticitatea! 

~Gloria in Excelsis Deo!~

Photo Source.

Lasa un raspuns/comentariu